Sever Muresan a fost trimis in Franta, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins in aceeasi zi un recurs formulat impotriva sentintei prin care Curtea de Apel Bucuresti a decis in 15 mai mentinerea sa in arest.

Potrivit avocatului Gheorghita Mateut, Sever Muresan a fost trimis in Franta luni, in jurul orei 16.00, in baza unei citatii emise de autoritatile din Lille, pentru a fi audiat in procesul in care este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, spalare de bani in mod organizat, asociere in vederea savarsirii infractiunii de omor, asociere pentru comiterea infractiunilor de santaj, fals si uz de fals.

Avocatul Mateut a declarat pentru NewsIn ca Muresan ar urma sa stea in Franta doar 72 de ore, apoi va fi adus inapoi, in Romania. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins in 17 mai contestatia formulata de Sever Muresan prin care solicita amanarea punerii in executare a mandatului european de predare catre autoritatile franceze din Lille. Avocatii lui Muresan au cerut in 17 mai amanarea predarii acestuia pana la finalizarea procesului aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 4 prin care urmaresc recunoasterea sentintei date de instanta din Dijon, Franta si contopirea pedepsei cu cea data de autoritatile elvetiene, deja recunoscuta in Romania, din anul 2004, insa Curtea de Apel nu a fost de acord.

"Solicitam amanarea predarii pana la recunoasterea de catre instantele romanesti a hotararii date de autoritatile din Dijon si contopirea acestei pedepse cu cea data de instanta elvetiana, deja recunoscuta in Romania, in anul 2004", a declarat in fata instantei Florea Constantin, unul dintre avocatii lui Sever Muresan.

Procurorul a fost insa de parere ca solicitarea avocatilor lui Sever Muresan este inadmisibila si a cerut respingerea ei. "La judecarea procesului pe fond s-a respins cererea de amanare, care a fost fundamentata pe alte motive, printre care si acesta", a spus reprezentantul Ministerului Public. "Cerem punerea in executare a mandatului european, cu celeritate", a mai continuat acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.