Reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) vor prezenta, luni, 28 mai, la Bruxelles, articolele din Codul Fiscal referitoare la taxa auto modificate in urma observatiilor formulate de Comisia Europeana (CE), iar ulterior va fi primit raspunsul oficial al Executivului UE.
Reprezentantii ministerului s-au intalnit, ieri, la Bruxelles cu experti ai CE pentru a prezenta propunerile Romaniei cu privire la taxa speciala auto.

"Discutiile de marti dintre reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor si cei ai CE legate de taxa auto au vizat principiile de impozitare si cifre concrete. Au fost consultari tehnice, dar nu au fost parte a procedurii (de infrigement - n.r.). Trebuie ca Romania sa prezinte textele efective de lege, modificate, care vor fi mai detaliate, mai explicite. Vor trebui precizate ratiunile pentru care s-a optat pentru variantele respective. Din punctul de vedere al Comisiei Europene, Romania este in termen", au declarat agentiei Mediafax surse apropiate discutiei. Procedura de infrigement poate fi inchisa daca oficialii CE considera ca modificarile legislative sunt in acord cu legislatia europeana, insa numai dupa ce noile prevederi sunt publicate in Monitorul Oficial, au mai spus sursele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.