Declaratie socanta a vicepresedintelui PNL Ludovic Orban, presedinte al organizatiei PNL Bucuresti: liberalii bucuresteni vor propune intrarea PNL in opozitie

Liberalii nu pot renunta la guvernare decat daca premierul Tariceanu isi da demisia sau este sustinuta o motiune de cenzura impotriva propriului guvern .Presedintele PNL, premierul Tariceanu, a anuntat ca nu isi va da demisia din fruntea Guvernului . PSD simte nevoia de sange. Tot mai multe voci, printre care cele ale lui Sorin Oprescu, Ioan Rus si Victor Ponta, cer evaluarea situatiei in care a cazut PSD .Social-democratii pregatesc, din umbra, debarcarea liderului PSD, Mircea Geoana .PD cere anticipate

Autoritatea liderului PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, este atacata din interiorul partidului. Dupa ce a sustinut ca nu are de gand sa demisioneze din fruntea Guvernului, desi presedintele Traian Basescu a fost reconfirmat de popor, Tariceanu a primit o lovitura chiar de la apropiatii sai. Subalternul sau pe linie de partid si in Guvern, Ludovic Orban, a pornit o revolta in partid: in numele filialei din Bucuresti, Orban a anuntat ca vrea intrarea PNL in Opozitie, ceea ce implica retragerea lui Tariceanu din postul de premier.

Nu mai accepta compromisuri

"Suspendarea presedintelui este pentru incalcarea Constitutiei. Nu este nicio legatura cu Parlamentul si Guvernul", declara Tariceanu inaintea referendumului in care initiatorii suspendarii, PSD si PNL, au fost umiliti de sustinatorii lui Basescu. "Legatura" a facut-o Ludovic Orban, ministrul liberal al transporturilor din Guvernul Tariceanu, cerand in numele PNL Bucuresti regandirea strategiei partidului prin retragerea de onoare de la Putere. "Consideram necesara si fundamentala o dezbatere larga in partid, care sa inceapa cu convocarea Delegatiei Permanente, care sa analizeze rezultatele referendumului si strategia viitoare a partidului", a explicat Orban, precizand ca PNL Bucuresti va propune iesirea partidului de la Guvernare. Orban a lasat sa se inteleaga ca actuala conducere PNL este vinovata in fata electoratului liberal, deoarece a acceptat alianta neoficiala cu PSD.

Opinii impartite

Propunerea PNL Bucuresti a primit reactii impartite din interiorul partidului. Orban a gasit un aliat in vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, care a promis ca va analiza propunerea, declarandu-se totusi surprins ca liderul PNL Bucuresti, care a fost seful campaniei PNL pentru referendum, nu si-a asumat esecul mult mai transant. Hasotti este de parere ca retragerea PNL de la guvernare "ar fi un gest util, dar riscant". Organizatiile PNL Arad, Mures si Cluj s-au declarat pentru iesirea partidului de la guvernare, in timp ce in alte organizatii judetene au fost convocate sedinte extraordinare pentru a dezbate retragerea sprijinului politic acordat lui Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.