Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de lege prin care procurorii-sefi de la Parchetul General, DIICOT si DNA sa fie numiti si revocati din functie la propunerea CSM, si nu a ministrului Justitiei, ca in prezent. Decizia a fost luata in sectia de procurori a CSM cu noua voturi pentru si sase impotriva.

Printre cei care s-au pronuntat in favoarea amendamentului s-au numarat si ministrul Tudor Chiuariu, judecatorul Dan Lupascu si procurorul Cristian Delioarga, vicepresedintele CSM, care au sustinut ca in felul acesta numirile procurorilor-sefi vor fi scoase de sub influenta politicului.

Cei care ar urma sa intre sub incidenta acestei prevederi, in situatia in care ea va fi votata de plenul Senatului, sunt procurorii-sefi si adjuncti de la DNA si DIICOT, procurorul general si primii sai sase adjuncti.
Discutiile in sectia de procurori au fost tensionate si polemice, provocand dispute intre sustinatorii reformelor promovate de Monica Macovei si adeptii noului ministru liberal.