Cunoscuta jurnalista Jana Gheorghiu a decedat ieri, la varsta de 61 de ani, fiind de foarte multa vreme bolnava, suferind de cancer.

Absolventa a Facultatii de Filologie, Jeana Gheorghiu si-a inceput activitatea jurnalistica la un ziar din Vrancea si a fost pana in 1972 colaboratoare a "Scanteii Tineretului". Apoi, s-a angajat la Televiziunea Romana.

Ulterior, a fost transferata la Radio, pentru ca dupa Revolutie sa revina la TVR. Ziarista de un curaj desavarsit, a ramas celebra pentru reportajele sale despre �Trenul mortii� de la Timisoara, de la Revolutie. Intre 2002 si 30 iunie 2004, Jana Gheorghiu a condus interimar postul TVR 2. A fost si director la postul National TV. Intotdeauna a luptat pentru calitatea programelor culturale si pentru tineret, fiind o sustinatoare a diverselor campanii sociale pe post.

De-a lungul timpului, i-au fost acordate pentru talentul si profesionalismul sau, mai multe premii, printre care Premiul I al APTR in 1991 pentru reportajul despre revolutie, "Ranitii Revolutiei" si Premiul APTR pentru Concept de campanie audiovizuala pentru seria de emisiuni "Baricada pentru neuitare". De asemenea, a primit un prestigious premiu in Franta.

Jana Gheorghiu a fost campioana la tenis de masa si scrima.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.