Potrivit sursei citate, presedintele Basescu a raspuns in mai putin de doua ore, pe 18 aprilie, unei solicitari pentru acordarea medaliei "Steaua Romaniei" profesorului Liviu Librescu, ucis in masacrul de la Universitatea Virginia Tech. Doua zile mai tarziu de la aceasta decizie, un emisar al presedintelui Basescu a prezentat vaduvei profesorului Librescu medalia "Steaua Romaniei", ca recunoastere a curajului sau si a contributiei sale la dezvoltarea Stiintei.

Potrivit World Records Academy, certificatul prin care se atesta acest record va ajunge in cateva zile la presedintele Basescu, iar acesta va fi inscris in Cartea Recordurilor editia 2008.

"Cel mai important element al acestei povesti, care ne-a convins ca este un fapt iesit din comun, a fost acela ca un presedinte care stia ca mai sunt cateva ore pana la aflarea deciziei daca va fi sau nu suspendat din functie de catre Parlament, un presedinte care trebuie sa aprobe si sa semneze zeci de documente in ulltimele sale ore ca presedinte, a renuntat la toate - asa cum i-a cerut un cetatean simplu, studenta in varsta de 23 de ani - si a facut ceea ce un presedinte trebuie sa faca inainte de toate: sa-si serveasca tara", a declarat Tom Howard, directorul sectiunii Recorduri a Academiei de Recorduri Mondiale.

"Am sperat intotdeauna in schimbarea in mai bine a lumii, iar unii inca mai spera, nu-a asa? Daca tanara generatie inca mai are idealuri, este un lucru incurajator, in special cand cineva, un presedinte de exemplu, ii indeplineste visurile", a adaugat Howard.