Regina Ana a Romniei a facut, ieri, o vizita la Muzeul National de Istorie a Romniei unde, la dorinta sa, i-a fost prezentata inima Reginei Maria, bunica Regelui Mihai I, pastrata in depozitul institutiei.
Potrivit MNIR, Regina Ana a oferit muzeului o icoana, cu rugamintea ca aceasta sa fie asezata, in permanenta, in acelasi spatiu in care este pastrata si inima Reginei Maria. In cadrul expozitiei permanente "Tezaurul Istoric" a muzeului se afla expusa caseta de bijuterii din aur a Reginei Maria, in care s-a aflat inima acesteia dupa moartea sa.

Dupa moartea reginei, trupul acesteia a fost inmormintat la manastirea Curtea de Arges, iar inima la resedinta de la Balcic. Dupa pierderea Cadrilaterului, inima a fost inmormintata linga castelul Bran, a doua resedinta a Reginei Maria. In anul 1968, comunistii au vandalizat cripta de marmura si caseta a fost mutata in castelul Bran. In 1971, inima reginei a fost iarasi mutata, intr-un depozit al Muzeului National de Istorie din Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.