Intr-o emisiune gazduita de Ion Cristoiu, la Antena 3, faimosul profesionist al informatiilor a dezvaluit in premiera absoluta ca Iulian Vlad, fostul sef al Securitatii ii propusese Generalului Milea, in seara de 21 decembrie, sa-l aresteze pe Ceausescu impreuna cu intregul CPEx, propunere pe care mai-marele armatei a refuzat-o, motivand ca� i-e frica! In aceeasi emisiune, Filip Teodorescu a dezvaluit ca lui Ceausescu i se sugerase, prin intermediul unor delegatii straine prezente la Congresul XIV, ca trebuie sa se retraga, pentru ca si Estul, si Vestul ii cer acelasi lucru.

Fireste, a refuzat, dar sfarsitul sau era deja fixat si, dupa cum a marturisit fostul sef al contraspionajului, mesajul primit in tara de un fost demnitar comunist, care se afla in slujba unui serviciu strain, a fost clar: �De Craciun sa pleci din Bucuresti!� Deci, Ceausescu stia ce urmeaza.

Filip Teodorescu a rupt tacerea si a venit cu dezvaluiri senzationale despre acele vremuri tulburi de dinainte de Revolutia din 1989. Fostul director al contraspionajului romanesc a fost invitatul lui Ion Cristoiu, la emisiunea Zig-Zag, difuzata pe Antena 3. Stia sau nu stia Ceausescu ca i se pregatea ceva? Se pare ca stia si fusese avertizat ca are zilele numarate, pentru inceput doar ca presedinte. Se pare, potrivit lui Teodorescu, ca la ultimul congres chiar delegatiile straine ale partidelor comuniste, mai voalat, i-au sugerat lui Ceausescu ca ar fi bine sa se retraga si se pare ca acesta ar fi izbucnit intr-un acces de furie si i-ar fi dat afara.

Fostul presedinte nu numai ca nu credea, mai rau, nu vroia sa creada ca lui, tocmai lui care are sprijinul poporului, i se poate intampla asa ceva. Dar, se pare ca s-a inselat, desi a crezut, pana in ultima clipa, lipit de zidul de la Targoviste, ca avea dreptate. La momentul respectiv, nici serviciile secrete nu aveau curajul sa-i spuna asa ceva. Fara indoiala ca si prin mediile internationale circulau astfel de informatii si aprope toti le gaseau veridice, mai putin cel vizat, adica Nicolae Ceausescu. O alta problema abordata de fostul sef al contraspionajului romanesc a fost cea a �misterului� de dupa 22 decembrie cand, practic, atunci ar fi trebuit sa se termine totul, dar n-a fost asa. Pentru a se evita masacrul care avea sa urmeze, se vehicula chiar ideea arestarii lui Ceausescu si a membrilor CPEx. Nimeni nu iesea din cladire, nimeni nu intra si, astfel,
s-ar fi oprit din fasa dezastrul de dupa 22 decembrie.