Negocierile intre PSD si PNL pentru sefia SIE sau a TVR au inghetat pana la referendum, dar competitia pentru nominalizare continua in interiorul celor doua formatiuni. Declaratia presedintelui interimar, Nicolae Vacaroiu, potrivit careia nu au rost schimbari inainte de consultarea populara, a lasat loc speculatiilor privind posibile aliante dupa 19 mai.

In PSD, partid care are cele mai mari sanse de a nominaliza conducerea postului public de televiziune, se cauta o personalitate care sa fie acceptata si de majoritatea parlamentara. Unii lideri ai partidului s-au gandit la Valentin Nicolau, cel care a condus institutia din Calea Dorobantilor pana la venirea echipei lui Tudor Giurgiu. Nicolau reusise o restructurare a personalului, fara miscari sindicale, astfel ca TVR avea chiar "profit" si pregatea noi investitii. Asocierea lui Nicolau cu Adrian Nastase si "dezertarea" la Voiculescu, dupa alegeri, sunt un argument puternic al taberei Geoana, care nu a pregatit inca un candidat serios pentru sefia TVR. Mai mult, fostul director, in prezent manager al postului de radio Europa FM, a refuzat sa discute despre o astfel de candidatura fara sa primeasca garantii ca nu se va interveni in politica editoriala si nu se vor mai opri reformele pe care le propune, asa cum s-a intamplat in 2005. Garantii nu ofera nici un partid, mai ales ca ne asteapta trei campanii electorale.

Sustinut de Iliescu, academicianul are mari sanse sa revina la conducerea TVR

Asa ca sansele cele mai mari le are acad. Razvan Theodorescu, fost ministru al culturii in precedenta guvernare si fost director al TVR in anii 90. Theodorescu este sustinut de aripa Iliescu.