Judecatorii au admis ca minorii sa poata pleca in strainatate doar cu acordul Adelei Omar, sirianul fiind dat disparut

Copiii lui Omar Hayssam pot iesi din tara, fara a mai fi nevoie de acordul scris si legalizat al sirianului. Judecatoria Sectorului 2 a decis ieri ca cei sapte copii ai sirianului Omar Hayssam, dat in urmarire internationala pentru terorism, pot parasi tara doar cu acordul mamei lor, Adela Omar.

Magistratii au admis o cerere facuta de Adela Omar in luna aprile, in care spune ca sotul sau este dat disparut si cautat international, iar copiii, pentru a putea parasi tara, au nevoie si de semnatura tatalui. Dupa primul termen de judecata, magistratii au decis citarea sirianului la "Mica Publicitate", intr-un ziar national, iar la cel de-al doilea termen, judecatorii au decis audierea a patru dintre copii. Adela Omar ne-a spus ieri ca au fost audiati in instanta doar minorii care au varsta de peste 10 ani.

"Judecatorii nu i-au intrebat absolut nimic despre sotul meu. intrebarile au vizat relatiile din familie si de ce vor sa paraseasca tara", ne-a marturisit Adela Omar. Ea ne-a declarat ca nu se gandeste sa paraseasca tara in curand. "Copiii sunt la scoala acum, probabil vom pleca cand vor lua vacanta", ne-a mai spus Adela Omar. Ea ne-a explicat ca nu are niciun semn de la Omar Hayssam de aproape trei luni. "Nu stiu ce se mai intampla cu el", ne-a marturisit ingrijorata sotia sirianului. Decizia judecatoriei poate fi atacata cu apel de Omar Hayssam, sau de Autoritatea Tutelara de pe langa Primaria Sectorului 2.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.