De aceea, cel care se autointituleaza "razboinicul luminii" il sustine pe Basescu in lupta lui impotriva sistemului securisto-comunist perpetuat de PSD. "Ei trebuie sa faca un pas inapoi si cu tot respectul sa le spunem ´vedeti-va de treaba, lasati-ne tara in pace, sa mai conducem si noi´. Pai noi cand mai conducem tara? Noi cand mai conducem Romania daca ne conduc ei, comunistii, pana cand?", s-a intrebat Becali.

- Exista o coalitie comunisto-securista in Romania si daca da, cum actioneaza, la ce nivel, politic, economic?

- Da, exista. Dar n-ar fi inca o problema asa mare daca ar actiona strict la nivel economic. Problema majora intervine atunci cand ea incepe sa actioneze si la nivel politic. tine Romania pe loc, asta face.

- Politic cum actioneaza, exista legaturi de grup?

- Sunt direct implicati. Implicati direct in politica sau, in cercurile de influenta din imediata apropiere a politicului, pe langa.

- Va referiti la legaturi preferentiale, intre oamenii politici si oamenii de afaceri care sa influenteze decizii? Cand spun legaturi preferentiale inteleg inclusiv un anumit trecut comun.

- Nu, nu neaparat, fiecare e cu interesele lui, dar stiti vorba aia, "o mana spala pe alta". Adica intre ei, e o combinatie intre ei, se ajuta intre ei. isi fac interesele economice.

- Si lucrul acesta de cand dureaza, e vorba de o situatie care s-a perpetuat dinainte de ´89, e din ´94, din 2000, sau de acum?

- Pai dupa 1990 tot ei, cei de dinainte, au pus mana pe tot ceea ce era profitabil, aveau toate informatiile, avea puterea economica, nu? Imediat au intrat in politica si au pus mana si pe puterea politica.

- Vreti sa spuneti ca acelasi nucleu de putere s-a perpetuat din 1990 pana in 2007 sau intre timp, odata cu schimbarea conjuncturilor, s-au agregat alte configuratii de interese?

- Nu. S-a intamplat un lucru care era normal sa se intample. Adica a intervenit ceva, creativitatea. Creativitatea, competenta, isi spun cuvantul. Adica au inceput sa prospere oamenii cu creativitate, unii dintre ei, e adevarat, dintre comunisti, care pana in ziua de azi, intr-adevar, mai au metode de a suge din averea nationala, din banul public si care au rezistat si chiar au si crescut. Altii, chiar majoritatea lor as spune, care nu erau invatati cu economia de piata si cu competitia si care nu aveau capacitatea de a crea, s-au dus la vale. si acum a venit momentul sa se faca saltul.

Pentru ca ei... dar nu spune nimeni ca trebuie sa-i condamni, eu nici nu vreau sa-i condamn, eu vreau sa fie pace, eu vreau sa aduc pace, dar ei trebuie sa inteleaga, odata pentru totdeauna, ca trebuie sa se faca rocada. Adica acei oameni de afaceri din Romania care au creat, care au avut si care au mentalitate capitalista naturala, curata, trebuie sa vina in locul celor vechi, sa se inverseze rolurile. Deci sa vina ei in politica. Pentru ca parerea mea este ca politica se face tot cu oameni de afaceri. Oameni care au demonstrat ca au facut ceva, ca au creat ceva in firmele lor, deci capabili sa conduca, pentru ca asa demonstreaza ca pot sa conduca si tara.

- Cine sunt cei mai puternici oameni politici, la ora actuala din Romania?

- Pai cei mai puternici... acum depinde cum vrei sa privesti puterea. Pentru ca puterea...

- In primul rand din punct de vedere electoral, bineinteles, din punctul de vedere al prizei la mase.

- A, asa, din punct de vedere al prizei la mase, normal, la ora actuala cel mai puternic om politic din Romania este Becali.

- Si dupa aceea?

- Pai dupa aceea este Basescu. El este presedintele Romaniei, are un partid in spate, cu o organizare. PD-ul s-a rupt totusi de vechile structuri, nu pot fi cotati ca PSD-ul, au ceva mai bun ca ei, zic eu. Au totusi ceva, au o limita a bunului-simt. si au inteles ca trebuie ca... au inteles un lucru. Ca nu spune nimeni sa mori sarac, sa nu faci pentru tine, ca orice om, sa faci pentru tine si pentru familia ta, dar au inteles ca trebuie sa lase si tara sa mearga inainte. Acum e un moment de intrare in Uniunea Europeana. Europenii si chiar si americanii, chit ca suntem in NATO, cum nici mie si nici altcuiva nu i-ar conveni, ca daca eu ma lupt de exemplu cu dumneata, si cheltui pentru asta miliarde de dolari, ce fac ?... dupa ce te inving, iti dau banii mei, sa manipulezi banii mei ?

Lucrurile cam asa stau. Adica ei au luptat cu comunistii 60 de ani. Ca sa dea comunismul jos. si acum nu le convine sa dea banii lor, investitiile lor, sa le controleze ei, comunistii, banii europeni. si acum a venit momentul sa inteleaga ca nici banii nu vor veni si ca nu o sa ne dea banii asa cum cred ei, pe mana vechilor structuri, a vechilor comunisti. Deci ei trebuie sa faca un pas inapoi si cu tot respectul, avem respect pentru ei, sa le spunem "vedeti-va de treaba, lasati-ne tara in pace, sa mai conducem si noi". Pai noi cand mai conducem tara? Noi cand mai conducem Romania, daca ne conduc ei comunistii, pana cand? Cand lasa ei stafeta aia intoxicatoare, manipulatoare? Ca asta e manipulare. Parerea mea stii care este? Cand o sa vad TVR-ul ca s-a dezbracat de haina comunista, atunci o sa pot sa spun usurat ca Romania incepe sa mearga pe drumul cel bun. Atata timp cat o sa fie comunisti in televiziunea nationala, ca mentalitate vreau sa zic, Romania este foarte greu sa isi schimbe haina.

- Faceti va rog o radiografie a crizei actuale, de la ce credeti ca a pornit? Suspendarea lui Basescu si tot restul.

- Basescu. Basescu atunci cand a venit presedinte, normal, asa cum ati vazut ca si Iliescu nu poti sa spui ca este un om corupt... Sau Constantinescu. Basescu deci cand a venit presedinte, si-a dat seama, ca nu e prost, ca daca era prost nu ajungea presedintele Romaniei, nu? si atunci el si-a spus ca vreau sa iau alt drum pentru Romania. Altceva este sa fii ministru, sa fii simplu politician, sau deputat sau senator si altceva este sa fii presedinte! Ca presedinte scrii istorie. Ati vazut ca si in cazul meu, n-am vrut sa scrie ca despre un nenorocit, sa scrie istoria ca despre un mare patriot. si atunci ce?

A luat niste masuri. El spunea "sistemul ticalosit" si atunci si-a pus in cap sa shimbe si sa doboare acest sistem ticalosit, securisto-comunist de care vorbim. si-a pus in cap sa faca asta, una doua, trei, le-a facut, a deranjat, si bineinteles ca au vrut sa-i arate pisica, "bai, noi te putem schimba". Au avut la indemana si Constitutia, care a fost facuta tot de comunisti, ca atunci oamenii au votat ceva ce n-au stiut, ca n-a stat nimeni sa citeasca si s-o interpreteze inainte sa voteze... si astia au vrut sa-i dea un avertisment. Dar ei nu si-au dat seama ca Basescu e tare, a mers mai departe si de fapt prin manevrele astea il scot mai intarit.

- Ce le recomandati sa voteze simpatizantilor dumneavoastra?

- Sa voteze nu pentru Basescu. Sa voteze impotriva demiterii, adica sa voteze "nu". Pentru ca trebuie specificat, sa se stie, ca "nu" inseamna vot pentru Basescu, impotriva demiterii. Nu demiterii. Pentru ca el acum se bate cu ei, cu cei mai puternici comunisti. Se bate cu cea mai puternica structura comunista! Care au si o mare putere economica! Adica cu toata oligarhia comunista se bate Basescu la ora asta. si atunci, daca are sprijinul poporului, ca daca nu-l are, cade tara pe mana comunistilor, si nu vor mai da niciodata drumul la putere. si daca se va intampla asta va fi mult mai greu sa ne mai ridicam. Dupa aia vor vedea toate institutiile ca vor fi controlate. O sa moara justitia... o tara fara justitie...numarul unu e justitia, justitia dreapta e cea mai importanta. Ei asta nu vor, asta nu vor comunistii, vor sa manipuleze justitia.

- Cum impacati imperativul crestin al sinceritatii cu implicarea in politica?

- Eu vad politica altfel. Eu n-am intrat in politica pentru a minti. Eu vad lucrurile asa: unde este adevarul este Dumnezeu si este