Ministrul Finantelor a prezentat ieri o frintura din lista cu noua taxa de prima inmatriculare

Taxa de prima inmatriculare va scadea la jumatate la masinile care indeplinesc normele Euro 4, insa Guvernul tine deocamdata in secret nivelurile ei pentru Euro 3.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a prezentat ieri o parte dintre valorile pe care le va avea taxa de prima inmatriculare atunci cind va fi schimbata.

Pentru masinile noi, cu o vechime de sub un an, taxa ramine neschimbata. Varianta prezentata de Vosganian mentine nivelurile taxei pentru toate masinile noi cu motor Euro 4 la 161 de euro pentru propulsoarele cu capacitate cilindrica de pina la 1.600 cmc, la 184 de euro pentru cele pina la 2.000 cmc si la 2.295 de euro pentru cele peste 3.000 cmc.

Taxa pentru o masina veche de unu-doi ani, cu o capacitate cilindrica de 1.400 cmc si catalizator Euro 4, va fi redusa de la 284 de euro la 139 de euro, iar pentru un autoturism cu 1.600 cmc va scadea de la 324 de euro la 159 de euro.

Ministrul a mai mentionat ca taxa va fi diminuata si pentru celelalte tipuri de norme de poluare, dar n-a prezentat nici o cifra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.