Numarul sectiilor de votare pentru romanii din strainatate a fost marit de la 159 la 176, urmind sa existe sectii in 93 de tari. Noi sectii de votare au fost deschise in state precum Spania, Italia sau Statele Unite; lista completa poate fi consultata pe siteul Ministerului Afacerilor de Externe, la:

http://www.mae.ro/poze_editare/2007.05.04_Sectii_votare.pdf

S-a avut in vedere ca sectiile de votare sa fie situate cit mai aproape de locurile unde traiesc romanii, pentru ca acestia sa nu aiba prea mult de calatorit.

Ministrul a comentat ca, chiar daca numarul total al romanilor din strainatate este imposibil de estimat, au fost tiparite 508.000 de buletine de vot, numar despre care se spera ca va fi suficient pentru cei care vor sa voteze.

Pentru a putea vota, romanii din strainatate trebuie sa se prezinte la vot cu orice tip de document de identitate, un pasaport, o carte de identitate, sau chiar un titlu de calatorie valabil care poate fi emis de sectia consulara din tara respectiva. Cetatenii sunt sfatuiti sa apeleze din timp la sectiile consulare pentru a obtine titlurile de calatorie si pentru orice alte clarificari referitoare la valabilitatea documentelor lor. Daca ei se prezinta fara documente la votare in ultimul moment, nu vor putea vota! Nu exista solutii de urgenta, au precizat oficalii.