Ministrul Justitiei l-a demis pe adjunctul Administratiei Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, pentru a-i face loc unui concitadin, procurorul iesean George Spaiuc.

Ministrul Chiuariu a constatat, in cazul lui Sorin Ion Dumitrascu, o pretinsa incompatibilitate intre calitatea de manager public si cea de director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). In organigrama ANP exista un post de director general si trei de adjuncti. Primul este vacant si este ocupat, cu detasare, de unul dintre adjuncti, Alexandru Serban. Un post de adjunct este ocupat de judecatoarea Silvia Cerbu, iar al treilea era al lui Dumitrascu. Salariul lunar pentru o astfel de functie se ridica la circa 14.000 de lei (4.000 de euro).

Numai ca, potrivit OUG nr. 56/2004, termenul de "manager public" desemneaza o meserie, nu o functie, deci un manager public poate fi in acelasi timp si director adjunct, asa cum un avocat poate fi concomitent si ministru al Justitiei, cazul lui Chiuariu.

Dumitrascu sustine insa ca nu a fost numit, asa cum spune ministrul, ci a ocupat functia de manager public dupa ce a urmat un program de pregatire finantat de UE, apoi a absolvit Institutul National de Administratie, dupa care a fost repartizat la Ministerul Justitiei (MJ). Dumitrascu a adaugat ca are contract pe cinci ani cu MJ si nu poate fi dat afara. El s-a aratat nedumerit de modul in care a fost schimbat din functie. "Daca-mi spunea «Ba, trebuie sa pleci!» era OK. Profesional, ministrul n-a avut ce sa-mi reproseze, asa ca a inventat o incompatibilitate pentru a-i face loc lui Spaiuc", a spus Dumitrascu. El crede ca seful sau, Alexandru Serban, ar fi avut initiativa de a-l demite, pentru ca l-ar fi banuit ca da relatii presei despre el. Despre Serban au aparut articole in care era acuzat ca si-a promovat rudele in ANP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.