Cristian David a trimis la Guvern propunerea de inlocuire a lui Virgil Ardelean ieri, abia in jurul orei 17.00, dar informatia ca acesta urmeaza sa fie inlocuit a ajuns la urechile presei inca de dimineata. Virgil Ardelean, zis si Vulpea, este cel mai longeviv sef de servicii secrete. El a condus timp de noua ani, sub diverse guvernari, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), fostul 0962 sau "Doi s-un sfert". Ministrul Internelor s-a ferit sa explice presei motivul inlocuirii lui Ardelean. Cristian David i-a propus postul unui pensionar, generalul in rezerva Petru Albu, expert civil la Directia Evaluare si Coordonare din cadrul Agentiei Nationale Antidrog, condusa de Pavel Abraham.

Generalul (r) Petru Albu spune ca ministrul David l-a cautat personal pentru a-i propune functia: "M-a contactat in urma cu citeva zile si mi-a propus aceasta functie avind in vedere experienta mea... mai ales ca eu sint cel care a cerut infiintarea Serviciului de Crima Organizata, pentru ca am intuit ca germenii crimei organizate au penetrat societatea romaneasca".

Ardelean a fost mutat, potrivit lui Albu, sef al Directiei Management Operational din cadrul ministerului si "domnul Ardelean si-a reinnoit demisia pe care a depus-o in urma cu mai multa vreme". El a adaugat ca va evalua actuala echipa de conducere a DGIPI pentru a se hotari daca o pastreaza sau aduce alta care sa "schimbe unele lucruri", pentru ca stie ca "exista unele probleme".