MIRA a transmis miercuri, printr-un comunicat, concluziile anchetei solicitate de ministrul Cristian David in cazul heroinei descoperite in 2002, la Vama Nãdlac, intr-un Porsche care a ajuns ulterior in custodia Guvernului si in care au fost gãsite, luna trecutã, 60 kg de heroinã.

Potrivit purtãtorului de cuvant al MIRA, Marius Tache, actele constatatoare privind concluziile rezultate in urma anchetei interne au fost trimise la Parchetul General pentru a fi atasate la dosarul deschis luna trecutã, dupã ce politistii au descoperit 60 de kilograme de heroinã in masina Porsche primitã de Inspectoratul General al Politiei de la Guvern.

In comunicatul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) se precizeazã cã ministrul Cristian David "a dispus efectuarea unei verificãri proprii fatã de modul cum a fost efectuat controlul" asupra autoturismului Porsche, in data de 9 februarie 2002, cand autoritãtile vamale de la Nãdlac au gãsit in interiorul acestuia peste 60 de kilograme de heroinã ambalatã in 126 de pachete.

Ancheta Ministerului de Interne a stabilit, potrivit comunicatului, cã dupã controlul fizic iniþial efectuat in terminalul de marfã al punctului vamal de cãtre controlorul vamal, au fost sesizaþi telefonic politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara.
Echipa formatã din politisti ai Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara, Politiei de Frontierã si lucrãtori vamali au intocmit un proces-verbal de constatare a infracþiunii de trafic de droguri, ca act de sesizare, in care s-au consemnat aspectele rezultate in urma controlului efectuat de cãtre autoritãtile vamale, se mai aratã in comunicatul MIRA.

Conform aceluiasi comunicat, "in prezenta procurorului din cadrul Parchetului de pe langã Curtea de Apel Timis, care a preluat dosarul in anchetã proprie, in aceeasi zi, s-a efectuat perchezitia autoturismului, intocmindu-se un proces-verbal din care rezultã cã <>". In comunicat se mai precizeazã cã, "in urma raportului prezentat ministrului internelor si reformei administrative, s-a dispus sesizarea Parchetului General pentru stabilirea vinovãtiei membrilor echipei de control si cercetare, conform competentelor acestora".

Reamintim cã o cantitate impresionantã de heroinã, 60 de kilograme, a fost descoperitã luna trecutã intr-o masinã de lux a Guvernului, un Porsche unicat, aflat mai bine de patru ani in custodia Secretariatului General.

Heroina a fost descoperitã de polisitti dupã ce masina Guvernului a ajuns luna trecutã la Ministerul de Interne, fiind repartizatã Inspectoratului General al Politiei Romane, urmand a fi folositã in misiuni de filaj.

Conform procedurilor, autoturismul Porsche a fost bãgat in service pentru a fi utilat corespunzãtor si unul dintre mecanici a descoperit in masinã 60 de kilograme de heroinã sub bancheta din spate a masinii. A fost sesizat Parchetul, care a demarat o anchetã in acest caz.

Din primele verificãri, a reiesit faptul cã masina fusese confiscatã in februarie 2002 de la cetãþenii turci Ferdi si Sureyya Berirmen. S-a stabilit, de asemenea, cã masina turcilor, evaluatã la aproximativ 200.000 de dolari, a intrat, printr-o hotãrare judecãtoreascã, in vistieria Ministerului Finantelor, iar pe 28 februarie 2003 a fost atribuitã Secretariatului General al Guvernului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.