Ieri, la Tg. Mures, co-presedinta Ligii Pro-Europa, Smaranda Enache, a anuntat cã, la alternativa republicã parlamentarã - republicã semiprezidentialã va supune dezbaterii publice si optiunea monarhistã!”. Aceastã crizã, care a fost posibilã acum, intre o personalitate puternicã si rebelã si sistemul de partide s-ar putea repeta oricand.
Poate cã romanii ar trebui indemnati sã reflecteze si la posibilitatea ca Romania sã revinã la forma ei statalã istoricã, care nu a fost republicã, ci monarhie!" a afirmat Enache. Conferinta de presã a prefaþat Ziua Regalitãtii, 10 Mai, care va fi sãrbãtoritã astãzi.

In contextual politic actual, propunerea Ligii Pro-Europa s-ar putea bucura de o puternicã susþinere liberalã, dat fiind cã, incã din 1992, PNL il propusese pe MS Regele Mihai in fruntea tãrii, iar "aripa tanãrã "a liberalilor de atunci - in fruntea cãreia se aflau Patriciu, Tãriceanu si Cataramã - simpatiza efectiv varianta monarhiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.