Prospectiuni SA, firma controlata de Ovidiu Tender, primeste peste zece milioane de euro ca sa caute gaze naturale in subsolul Romaniei.
Un contract pierdut de un inginer din Bucuresti dezvaluie pretul pe care statul roman il plateste unei firme a lui Ovidiu Tender pentru a afla daca mai exista zacaminte de gaze in subsolul tarii: 34,9 milioane de lei plus 6,6 milioane de lei TVA (adica peste zece milioane de euro).

Aceasta este valoarea contractului incheiat in luna iunie 2006 de Romgaz, unde statul roman detine 85 la suta din actiuni, cu firma Prospectiuni SA, patronata de Ovidiu Tender. Scopul declarat: efectuarea de servicii de explorare seismica, procesare, interpretare.
Cu alte cuvinte, firma lui Tender se obliga sa execute lucrari de forare pe tot teritoriul Romaniei (respectiv in Muntenia, Moldova si Transilvania) pentru a descoperi noi resurse de gaze naturale si de petrol.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.