Totodata, ministrul a anuntat ca in aproximativ doua luni va demara un program amplu de asfaltare a drumurilor de acces spre zonele cu potential turistic, vizand arealele din Subcarpati si Carpati. Potrivit lui Orban, in ultimii ani nu s-a investit in aceste zone turistice "dintr-o zgarcenie" pe care el nu o intelege. Printre obiectivele ministrului se numara si terminarea retelei de autostrazi, precum si posibilitatea construirii unei autostrazi care sa lege Targu Mures de Iasi.

"Sunt un om realist si imi dau seama ca pana la sfarsitul lui 2008 nu pot sa mut norii. Ceea ce imi doresc este ca pentru toate tronsoanele de autostrada sa fie demarate procedurile de licitatie, sa finalizam studiile de fezabilitate si proiectarea. Vreau ca cine va veni ministru dupa mine sa nu mai aiba altceva de facut decat sa taie panglici dupa ce se va termina constructia autostrazilor", a afirmat Orban.

Totodata, Orban a mai mentionat faptul ca peste 60 la suta din drumurile si autostrazile din Romania si-au depasit perioada de functionare si ca exista "intarzieri scandaloase ale unor lucrari de drumuri si autostrazi din Romania".

"Daca nu vom finanta constructia de autostrazi, Romania risca sa fie izolata", a mai adaugat ministrul Transporturilor.