Dupa ce a declarat ca SRI nu a desfasurat activitati de politie politica, directorul SRI, George Maior, a anuntat ieri ca preia temporar comanda operativa a celui mai important serviciu de informatii al tarii.

Demersul constituie o premiera in serviciile secrete din Romania, unde conducerea operativa este indeplinita de prim-adjuncti, directorii numiti politic avand doar o functie de reprezentare.

"Va informez ca, incepand de astazi si pana la finalizarea cercetarilor cu privire la acest aspect contrainformativ (scurgerea de informatii din SRI - n.n.), am decis, printr-un ordin care va fi discutat in detaliu, la prima sedinta a Biroului executiv al serviciului, trecerea in coordonarea nemijlocita a directorului SRI a principalelor componente operative din cadrul serviciului, aflate in subordonarea primului adjunct, Florian Coldea. Practic, voi prelua personal aceste responsabilitati!", a declarat ieri George Maior, directorul celui mai important serviciu de informatii al tarii.

Acesta a prezentat concluziile preliminare ale anchetei interne privind "notitele de birou" scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, cu privire la trei dintre judecatorii Curtii Constitutionale.

El a afirmat ca ancheta interna, condusa de seful Directiei juridice, a relevat faptul ca niciun cadru al serviciului nu a intreprins actiuni de politie politica si ca nicio persoana sau institutie nu a cerut SRI date de genul celor prezentate in presa. in al doilea rand, seful SRI a declarat ca, pana la definitivarea anchetei interne, va prelua toate atributiile operative ale prim-adjunctului Florian Coldea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.