Care au comis, din punctul nostru de vedere, fals in declaratiile de avere. Motiv pentru care am si cerut sa fie cercetati penal. Ei sint, deci, faptasii. In fiecare saptamina va dam cite unul. In revista. Pe www.facemcatavencu.ro vi-i dam pe toti o data. Iar daca accesati www.catavencu.ro/petitieonline/ aveti chiar posibilitatea sa incurajati Parchetul General sa se miste mai cu talent in acest caz.

Astazi va vom vorbi putin despre brinza. Si nu e vorba de orice fel de brinza, ci despre William Brinza. Acest Brinza este deputat in Parlamentul Romaniei si, chiar daca la un moment dat a avut patru servicii, si-a gasit timp sa completeze si declaratia de ave­re. Nu a completat-o tocmai co­rect si nici nu a reactualizat-o anul acesta. Salariul lui de parlamentar i-a permis sa imprumute catre o "persoana fizica" peste do­ua milioane si jumatate de RON. Si aici apare chestiunea pe linga lege: declarantul trebuie sa precizeze clar cui (fie persoana juri­dica, fie persoana fizica, fie chi­mica) i s-au dat banii. Adica sa fie mentionat un nume propriu.

Desi in declaratia de avere nu a facut aceasta mentiune, William ne-a spus noua: imprumutata e iubita lui mama. Iar banii imprumutati nu sint din salariu, ci re­prezinta o datorie mai veche a firmei pe care insusi brinza dumnealui a infiintat-o si la care a renuntat in 2004, cind a fost ales deputat din partea PRM. Dupa ce domnul William a dat afacerea din mina pe cioara de pe gardul Parlamentului, mama - Steliana Brinza - a devenit actionar la fir­ma cu pricina, Willis SA. Astfel, datoria a fost transformata in ac­tiuni catre doamna Brinza. Care doamna Brinza trebuie sa ii ina­poieze fiului acea suma. Asadar, afacerea a ramas in familie.

Actualmente, domnul Brinza decla­ra ca supravietuieste strict de pe urma proprietatilor pe care le-a vindut. Salariul se duce catre ca­binetul sau parlamentar din Spa­nia si mai are si o fundatie de aju­torare a batrinilor si copiilor mai putin fericiti. Nu mai stie nimic despre vreun contract de igienizare pe care sa-l fi obtinut fosta firma, din moment ce a zis "Habar n-am!". Grava atitudine! Adica sa stai asa, sa nu te intereseze ce se intimpla cu posibilele rozatoare care e posibil sa atenteze la cascavalul tau. Ufff! Poli­tica asta, ce face din oameni! Ii spunem noi ca firma ’mnealui a obtinut in 2005 un nou contract de dezinsectie pentru Camera Deputatilor, prin sfinta metoda a negocierii cu o singura sursa. Mai e si un parteneriat cu firma de Servicii Salubritate Bucuresti (SBB), care e in buzunarul lui Cor­neliu Pascu, prieten cu Voicu­lescu. Si care SBB detine controlul total asupra curateniei din Ploiesti inca din 2002. De fapt, afacerea se aduna tot la brinza lui William, care are un contract de subantrepriza cu SBB-ul. Nu pu­tem decit sa le uram celor de la Parchet curatenie usoara prin brinza lui Brinza W. Sau nu!