Comisiile pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Senat si Camera Deputatilor vor cere Curtii de Conturi si altor organe de ancheta sa faca o descindere la TVR pentru a lua cu forta actele despre care se crede ca au dus la falimentul TVR, informeaza, sambata, “Gardianul”.

Publicatia il citeaza pe senatorul Adrian Paunescu, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, care spune ca presedintele director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Tudor Giurgiu, nu a prezentat joi, la termenul stabilit, documentele solicitate de membrii comisiilor parlamentare pentru cultura.

"Daca nu a vrut sa mearga pe calea fireasca si sa ne arate noua actele atunci ramane sa explice aceasta atitudine in fata organelor de ancheta", a declarat, vineri, pentru "Gardianul", senatorul Adrian Paunescu. Presedintele director general al SRTv, Tudor Giurgiu, trebuia sa prezinte Parlamentului, pana joi, la ora 12.00, mai multe contracte banuite ca au fost paguboase pentru institutie, mai multe ordine de platã si extrasele de salarii ale unor consilieri de-ai sai.

Comisiile pentru arta, cultura si mijloace de informare in masa ale celor doua camere ale Parlamentului urmeaza sa se reuneasca joi, 3 mai, pentru a discuta despre raportul de activitate al SRTv pentru anul 2006. Membrii Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa din Senat si ai Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor s-au intalnit miercuri intr-o sedinta comuna pentru a discuta raportul SRTv pentru anul 2006 si pentru a-i audia pe membrii Consiliului de Administratie si pe presedintele director general al SRTv, Tudor Giurgiu.

Opt membrii ai CA la SRTv au cerut sa fie audiati de parlament, intr-o scrisoare trimisa, in data de 17 aprilie, Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor. Ei informau comisia parlamentara ca majoritatea membrilor Consiliului de Administratie al SRTv a acordat vot de neincredere raportului SRTv prezentat de presedintele director general Tudor Giurgiu, vot care, potrivit unuia dintre membrii CA, George Pruteanu, nu are decat efect moral. Cei opt au mentionat ca nu au avut informatii despre situatia financiar-economica reala a SRTv decat in momentul in care au primit raportul de activitate pe anul 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.