Reprezentantii BNR din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea vor fi inlocuiti cu persoane agreate de partide.

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) vor fi inlocuiti cu specialisti agreati de partide, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, potrivit MEDIAFAX.

Decizia este motivata de necesitatea obtinerii de sustinere in Parlament pentru actele normative propuse in vederea schimbarii legislatiei privind FP, spune Vosganian. Potrivit declaratiilor acestuia, in cel mult o luna, pina pe 20 mai, proiectul de ordonanta privitor la modificarea legislatiei Fondului va fi supus votului Parlamentului.

Numele alesilor - in curind

"Saptamina viitoare voi da publicitatii numele persoanelor care completeaza Consiliul de Supraveghere al Fondului, specialisti agreati de partid. (...) Este o deschidere a Fondului Proprietatea", a spus Vosganian. Potrivit proiectului de ordonanta, la cerere se vor putea acorda despagubiri in bani lichizi pentru valori ale despagubirilor mai mici de 200.000 de euro sau 500.000 lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.