Cine este cel care conduce azi Romania? La aceasta intrebare ne-a raspuns inca din 1998 insusi Nicolae Vacaroiu, intr-o carte aparuta la editura lui Voiculescu.

O carte complet necunoscuta capata acum o importanta politica deosebita, dupa ce autorul ei a devenit presedinte interimar al Romaniei.

"Consider cea mai mare gafa din perioada de tranzitie desfiintarea CAP-urilor". Acesta este unul dintre citatele cartii "scrise" de Nicolae Vacaroiu.

De fapt, n-a scris-o el, ci un ziarist vilcean care i-a luat un interviu-fluviu. Volumul a fost publicat in 1998, la Editura Intact a lui Dan Voiculescu. In carte, Vacaroiu face afirmatii naucitoare. El mai sustine ca guvernul CDR din 1998, condus de Radu Vasile, a facut o greseala uriasa cind a decis "scoaterea din functie, pe acuze nesemnificative, a celui mai bun bancher in domeniul valutar, Bancorex". Vacaroiu recunoaste, fara sa vrea, si faptul ca Viorel Hrebenciuc, pe atunci secretar general al Guvernului, intervenea pentru acordarea unor credite.

Intr-o carte aparuta in 1998, actualul presedinte interimar al Romaniei regreta disparitia Bancorex si a CAP-urilor. Trecusera deja doi ani de cind isi incheiase mandatul de prim-ministru, cind Nicolae Vacaroiu a ales sa vorbeasca despre propriul lui trecut intr-un interviu-maraton publicat in cartea "Romania, jocuri de interese". Volumul a aparut la editura lui Dan Voiculescu - Intact.

Nicolae Vacaroiu afirma ca una dintre gafele uriase ale guvernului CDR din 1998, condus de Radu Vasile, a fost "scoaterea din functie, pe acuze nesemnificative, a celui mai bun bancher din domeniul valutar, Bancorex". Una dintre cele mai importante banci comerciale din Romania, Bancorex s-a prabusit in anii 1997-1998, in urma unui scandal financiar generat in principal de acordarea unor credite preferentiale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.