Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ieri o noua filosofie de aplicare a taxei de prima inmatriculare. Pina ce noua filosofie devine fapta, vinzarile sint aproape blocate.
Noua grila a taxei de prima inmatriculare, anuntata de Varujan Vosganian, este croita pe principiul perioadei in care un autovehicul poluant mai are de functionat din momentul introducerii taxei, si mai putin pe principiul nivelului de poluare, cum era pina acum.

Astfel, un autoturism produs in urma cu patru ani va fi taxat cu o suma mai mica decit acelasi model abia iesit din fabrica, pentru ca se considera ca orizontul sau de viata este mai scurt. Un criteriu, desi secundar, ramine si gradul de poluare, unde taxa creste direct proportional cu nivelul de emisii de gaze fixat de standardul Euro. Vosganian a refuzat sa prezinte inca grila de calcul al noii taxe. "Pot sa va spun ca pentru o masina Euro 3 veche de cinci ani taxa se va injumatati", s-a rezumat el sa declare. Ministrul a afirmat cu o zi inainte acelasi lucru despre masinile Euro 4 vechi de patru ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.