Judecatorii Tribunalului Bucuresti au suspendat ieri judecarea apelului formulat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu impotriva sentintei din 18 ianuarie prin care Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID)

Tribunalul Bucuresti a decis suspendarea judecarii apelului in dosarul BID la cererea avocatilor lui Sorin Ovidiu Vantu care au solicitat instantei sa ia act de faptul ca la Curtea Constitutionala urmeaza sa fie solutionate patru exceptii de neconstitutionalitate invocate in cauza. Potrivit avocatilor, din cele patru exceptii doua se refera la cereri de recuzare, una - la mai multe articole din legislatia bancara, iar alta la reglementarile privind infractiunea de fals in declaratii.

Sorin Ovidiu Vantu a atacat cu apel sentinta prin care Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat, in 18 ianuarie, la doi ani de inchisoare, pentru uz de fals, si la plata a 150.000 de lei, cheltuieli judidiciare catre stat, cu posibilitate de apel, in dosarul infiintarii BID. Omul de afaceri a fost condamnat doar pentru infractiunea de uz de fals, intrucat cealalta infractiune, de fals, pentru care fusese inculpat, initial, in dosarul BID, s-a prescris in luna decembrie 2006.

Pe tot parcursul procesului, procurorii i-au acuzat pe aparatorii lui Vantu ca tergiverseaza dosarul, pentru ca faptele sa se prescrie inainte de pronuntarea unei sentinte. In plus, Sorin Ovidiu Vantu a fost amendat de trei ori pentru ca ar fi dat "dovada de rea-credinta in exercitarea drepturilor sale procesuale". Magistratii care l-au sanctionat au sustinut ca "drepturile procedurale trebuie exercitate cu buna-credinta si potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege, iar partea care foloseste aceste drepturi in chip abuziv raspunde pentru pagubele pricinuite". In dosarul infiintarii BID, Sorin Ovidiu Vantu a fost gasit, si in 2005, inainte de rejudecare, vinovat de fals si uz de fals si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.