Procurorii Parchetului General au dispus neinceperea urmaririi penale fata de premierul Calin Popescu Tariceanu si de fostul consilier prezidential Elena Udrea, cercetati pentru favorizarea infractorului, respectiv, divulgare de informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 17 aprilie, neinceperea urmaririi penale fata de Tariceanu si Udrea, care au fost cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv, divulgarea unor informatii care nu sunt destinate publicitatii, informeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un comunicat remis marti Agentiei NewsIn.

Ancheta a fost demarata in urma plangerii depuse in 22 ianuarie de Ioan Talpes, presedintele Uniunii Populare Social - Crestine, care a solicitat efectuarea de cercetari cu privire la transmiterea de catre prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, a unui inscris prin care se solicita presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o interventie in cazul SC Rompetrol SA, se arata in comunicatul Parchetului. Potrivit procurorilor, din actele premergatoare a rezultat ca biletul premierului Tariceanu "nu a fost urmat de niciun fel de solicitari care sa conduca la ideea ca prin transmiterea acestuia s-ar fi urmarit favorizarea numitului Dinu Patriciu (presedintele Rompetrol SA)", se mai arata in comunicat.

In ceea ce o priveste pe Elena Udrea, procurorii au avut de solutionat plangerea adresata Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in 29 ianuarie, si trimisa spre solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de Dinu-Marius Tomasciuc, detinut in Penitenciarul Botosani. a solicitat efectuarea de cercetari in legatura cu fosta consiliera, care, in perioada 13/19 ianuarie 2007 ar fi "raspandit date si informatii false despre inscrisuri oficiale ale Guvernului si Presedintiei Romaniei, despre existenta unui document secret avand ca scop favorizarea unui grup economic". Si in cazul Elenei Udrea procurorii au stabilit ca "inscrisul in cauza nu privea date sau informatii care, prin divulgarea lor, sa intre sub incidenta dispozitiilor Codului Penal".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.