Comunitatile de romani din Australia si Franta protesteaza impotriva deciziei de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Dupa ce luni romanii din Germania au organizat un miting de protest in orasul Hamburg, duminica o manifestatie similara va avea loc la Paris, informeaza site-ul romanilor din Franta, Franta-Romania.com.

Publicatia de limba romana din Australia "Spirit Romanesc" protesteaza de asemenea impotriva subjugarii Parlamentului de catre grupurile de interese.

Comunitatea de romani din Paris va organiza in cursul zilei de duminica 29 aprilie un miting de protest impotriva deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Mitingul se va desfasura pe Esplanada Trocadero si este autorizat de autoritatile pariziene.

Vocea diasporei se face tot mai puternic auzita, revista romanilor din Australia, "Spirit Romanesc" publicand un material prin care acuza Parlamentul de supunere in fata grupurilor de interese.

"Toti parlamentarii care au votat suspendarea Presedintelui Basescu, in mod abuziv, in pofida recomandarilor Curtii Constitutionale care a spus clar faptul ca presedintele nu a incalcat Constitutia, sunt direct responsabili de ajungerea institutiilor fundamentale ale Romaniei, Presedintia si Parlamentul, pe mana intereselor unor indivizi ale caror dosare de ancheta au fost blocate de venirea la putere a partidului de care apartineau, partid ce este responsabil de coruptia generalizata ce a cuprins Romania", se arata in materialul publicat de Spiririt Liber.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.