Agentia Fitch nu va schimba calificativul suveran al Romaniei in urma suspendarii presedintelui, insa riscul politic tot mai mare si intarzierile in implementarea reformelor structurale si anti-coruptie ar putea duce la micsorarea ratingului, a spus, pentru Reuters, analistul Fitch Andrew Colquhoun, potrivit NewsIn.

Fitch nu vede suspendarea presedintelui ca pe o cauza de micsorare a ratingului. Raspunsul agentiei internationale Fitch vine dupa ce Moody's, alta mare agentie de rating, a declarat ca mentine calificativul Romaniei. Analistii Moody's s-au aratat "usor ingrijorati" de situatia politica.

"Nu vedem acest lucru (n.r. suspendarea presedintelui) ca un motiv de micsorare a ratingului in acest moment si vom continua sa evaluam situatia", a spus analistul sef pentru Romania si director in cadrul diviziei de ratinguri suverane Fitch, Andrew Colquhoun. Pe de alta parte, analistul a spus ca riscul politic din ce in ce mai mare si de intarzierea si lipsa de vointa in implementarea reformelor structurale si a masurilor anti-coruptie ar putea pune presiuni de micsorare a ratingului.

Suspendarea lui Basescu deschide calea spre posibile alegeri prezidentiale in urmatoarele trei luni, iar analistii considera ca acest lucru face mai grea munca de a atinge cerintele UE in domeniul reformelor structurale si a absorbtiei miliardelor de euro ce vor veni de la Uniune.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.