Cozmin Gusa dezvaluie ca cei care l-au atacat joi in Piata Universitatii erau mineri adusi de Marin Condescu

Liderul PIN, Cozmin Gusa, a tras ieri un semnal de alarma, avertizand ca s-a incercat provocarea unei "mineriade portocalii". Deputatul a afirmat ca detine informatii potrivit carora, la mitingul de joi, din Piata Universitatii, au fost adusi mineri din Valea Jiului, intr-o incercare de repetare a scenariului lui Ion Iliescu. De asemenea, Cozmin Gusa i-a cerut in mod oficial ministrului de Interne, Cristian David, identificarea persoanelor care l-au atacat in Piata Universitatii, in timpul mitingului neautorizat.

Avand in vedere ca intregul incident a fost filmat, nu ar trebui sa fie o problema pentru politisti. Cu toate acestea si in ciuda gravitatii situatiei, Politia sustine ca legea nu ii permite sa se sesizeze din oficiu, pana nu primeste o plangere oficiala din partea lui Gusa pentru "lovire sau alte violente". Foarte grav este si faptul ca, desi fortele de ordine erau prezente in piata, au intervenit cu mare intarziere, permitand astfel agresorilor sa il loveasca pe liderul PIN.

Gusa a incercat joi sa vorbeasca cu manifestantii, dar nu a apucat sa le spuna mai nimic pentru ca acestia au inceput sa-l huiduiasca si sa-l imbranceasca. Liderul PIN a incercat sa plece elegant, zambind, dar cand a intors spatele multimii unul dintre manifestanti l-a lovit cu pumnul in cap, ceilalti urmand imediat exemplul acestuia. Incercand sa scape de agresori, Cozmin Gusa a fost nevoit sa o ia la fuga, fiind urmarit de acestia pana in localul in care a reusit sa se refugieze.

Urmaritorii s-au strans imediat in fata usii, huiduind si cerandu-i sa iasa afara pentru a le da socoteala. De altfel, deputatul independent Dan Mocanescu, provenit din Blocul National Sindical, a confirmat public afirmatiile lui Cozmin Gusa, sustinand ca i-a recunoscut pe unii dintre agresori.

Un avertisment similar celui liderului PIN a lansat si presedintele PSD, Mircea Geoana, care a anuntat ca exista interesul ca in Romania sa aiba loc evenimente similare cu cele din Ucraina si le-a cerut "atentie" si "rezerva" atat PD si lui Traian Basescu, cat si Guvernului si fortelor de ordine. Acestea, in contextul in care PD ar pregati luni, in Capitala, un miting in favoarea lui Basescu. (M. BATCA)

Avertismentul lui Gusa

Cozmin Gusa, singurul politician care s-a anuntat, pana acum, drept contracandidat al lui Traian Basescu in cazul alegerilor prezidentiale anticipate, sustine ca persoanele care l-au agresat la manifestatia de joi din Piata Universitatii ar fi fost mineri adusi special din Valea Jiului. El i-a cerut, oficial, ministrului de Interne, declansarea unei anchete.

"S-a incercat repetarea scenariului lui Ion Iliescu cu minerii. Au fost circa 200-300 de mineri adusi de Condescu, care e prieten cu Ionel Mantog, fost secretar de stat PD, care e liderul PD din Gorj. S-a incercat declansarea unei mineriade portocalii", a declarat Gusa. El spune ca a primit aceste informatii de la surse din sindicatul condus de Condescu, dar si din randul fortelor speciale care au asigurat ordinea in zona manifestatiei pro-Basescu. "Spre deosebire de alti politicieni, care au vazut la televizor, eu am fost acolo si i-am vazut pe acei oameni, nu erau oameni normali veniti sa sustina pe cineva, erau batausi. Ii cer oficial ministrului Cristian David sa verifice identitatea acelor persoane. Au fost filmati, sunt usor de identificat. Ii mai cer sa verifice si modul in care fortele de ordine si-au facut datoria. Autoritatile statului ar fi trebuit sa blocheze asemenea fenomene", a afirmat Gusa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.