Robert Sandu, unul dintre martorii audiati ieri de Tribunalul Bucuresti in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" in care este inculpat fiul miliardarului Ion Tiriac, a declarat in fata judecatorilor, ca in cursul anului 2003 i-a livrat de mai multe ori droguri lui Tiriac Jr. La astfel de momente ar fi asistat si fosta iubita a juniorului, Ileana Lazariuc.

Se pare, astfel, ca cei doi, chiar daca nu mai sint impreuna, vor ramine foarte multa vreme uniti de episodul nefast din viata lor numit droguri. "I-am livrat cocaina inculpatului, altfel de ce as mai fi fost condamnat?", le-a spus Robert Sandu magistratilor, precizind insa ca nu-si mai aminteste exact imprejurarile in care s-au facut livrarile. "A trecut mult timp de atunci si am incercat sa uit", a explicat el.

Martorul a mai declarat ca a fost de mai multe ori la domiciliul lui Ion Alexandru Tiriac din Pipera ca sa duca droguri, de fata fiind prietena acestuia de atunci, Ileana Lazariuc, dar si alte persoane. Cu toate acestea, Robert Sandu a spus ca nu-si poate aminti daca l-a vazut pe fiul lui Ion Tiriac consumind droguri. "Nu-mi aduc aminte cu exactitate daca l-am vazut pe inculpat consumind droguri si nici nu pot confirma ca l-as fi vazut pe acesta oferind droguri altor persoane din anturajul sau", a spus martorul. In continuarea depozitiei sale, Sandu a relatat despre un alt eveniment petrecut in cursul anului 2003 la o ferma din Calarasi cind Tiriac Jr i-ar fi cerut sa-i procure cocaina. Robert Sandu a precizat ca si de acea data a apelat la furnizorul sau, Nastase Radu Eugen, care i-ar fi trimis cocaina printr-o alta persoana, la Calarasi.

Cocaina ascunsa in pachete de Kent si aruncate in curte

Invocind "memoria scurta", dupa cum a afirmat chiar presedintele completului de judecata, Corina Ciobanu, Sandu a declarat ca nu-si aminteste nici daca i-ar fi livrat vreodata cocaina lui Tiriac Jr. prin intermediul unor pachete de Kent aruncate in curte. In acelasi timp, el nu si-a amintit nici de existenta unei convorbirii telefonice intre el si inculpat, in care acesta din urma cerea din nou cocaina pe motiv ca pachetul aruncat anterior in curte fusese mincat de ciine. Sandu a mai precizat ca Tiriac Jr nu a fost niciodata la el acasa pentru a lua cocaina si ca nu-si mai aminteste daca ii lasa acestuia pachetele in vreo ascunzatoare din propria casa. A spus insa ca a facut numeroase vizite la domiciliul acestuia, de pe strada Mircea Eliade nr.3, atit pentru a-i duce cocaina cit si in alte scopuri. Martorul le-a mai spus judecatorilor ca de mai multe ori Tiriac Jr ii lasa banii pentru droguri la portarii acestei locuinte. In finalul audierii, Robert Sandu a mentionat ca, in principiu, isi mentine declaratiile date in faza urmaririi penale.

Tiriac Jr: "V-am spus mereu adevarul"

Audiat de instanta, Ion Alexandru Tiriac a afirmat la rindul sau ca isi mentine declaratiile de pina acum, conform carora nu a consumat sau detinut vreodata cocaina. El a precizat ca nu a consumat niciodata cocaina la barul Sidney, din Capitala, recunoscind doar ca ii cunostea pe baietii patronului, dar a negat ca ar fi mers in biroul patronului impreuna cu cei doi fii ai acestuia ca sa consume stupefiante in noaptea de Revelion de acum cinci sau sase ani. La iesirea din sala de judecata, Ion Alexandru Tiriac a declarat ca pe tot parcursul procesului a fost consecvent si a sustinut ca nu a consumat sau detinut niciodata droguri. "Eu v-am spus mereu adevarul", a sustinut el. Ancheta in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care este inculpat si Ion Alexandru Tiriac, a inceput in 2002, iar in luna februarie 2004 au fost arestati doi tineri, Bogdan Albu si Radu Nastase asupra carora s-a descoperit cocaina.

In acelasi dosar au fost cercetate alte sapte persoane, printre care Tiriac Jr, Ileana Lazariuc, Raluca Sandu si Robert Sandu, ultimii doi fiind fiica, respectiv, nepotul presedintelui FRF, Mircea Sandu. Robert Sandu a fost condamnat si apoi eliberat conditionat dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa definitiva de trei ani de inchisoare, iar dosarul Ralucai Sandu se afla inca pe masa procurorilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.