Seful TVR a trimis comisiilor parlamentare de cultura un raspuns potrivit caruia, toate deciziile pe care cei opt membri din CA al TVR i le reproseaza au fost facute si cu acordul Consiliului de Administratie.

Presedintele-director general al televiziunii publice, Tudor Giurgiu, sustine ca a respectat Regulamentul si ca "am transmis tuturor membrilor CA hotararile (privind finantarile, bugetele, investitiile, n.r.) adoptate in sedinte si am dispus afisarea lor pe intranet si pe site-ul extern astfel incat cei interesati sa poata sti ce decizii s-au luat.

Mai mult, unii membri ai CA al SRTV au participat si la sedintele Comitetului Director in calitate de invitati. Consider ca membrii CA au avut la dispozitie toate modalitatile de a se informa la timp si complet in legatura cu deciziile luate atat de catre Consiliu". Acesta sustine Giurgiu ca este motivul pentru care "nu pot fi acuzat ca nu am informat membrii CA in legatura cu evolutia institutiei, era de datoria lor, in baza mandatului acordat de Parlament, sa se asigure ca detin toate informatiile de care au nevoie pentru a-si indeplini atributiile". Giurgiu a precizat ca prin raspunsul sau, "mingea este in terenul Comisiilor de Cultura din Parlament".

Luni, opt membri ai CA al TVR au trimis o scrisoare Comisiilor de cultura din Parlament prin care informau in legatura cu retragerea sprijinului pentru Tudor Giurgiu pentru ca "nu au fost informati la timp in legatura cu situatia economico-financiara a institutiei". Acestia vor fi audiati in comisii. Raportul de activitate al TVR a fost depus la Parlament, urmeaza sa primeasca avizul comisiilor de cultura, dupa care va fi aprobat in plenul reunit.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.