Daca nu va fi dezamorsata la timp, conjunctura acuala fiind mai mult decat potrivita, bomba lansata saptamana trecuta in Jerusalem Post de catre Mordechai Tzivin, avocatul lui Omar Hayssam, risca sa explodeze. Bineinteles ca fara documente care sa-i sustina afirmatiile , tot scandalul, deocamdata e doar o pocnitoare... cu explozie intarziata.

"Tinand seama de gravitatea acuzatiilor formulate de avocatul lui Omar Hayssam in legatura cu incalcari grave ale legii, savarsite de inalti demnitari ai statului roman si de ofiteri superiori ai serviciilor secrete care sunt implicati in cazul Omar Hayssam, comisia a decis audierea avocatului Mordechai Tzivin", se arata in comunicatul de presa al comisiei pentru controlul SRI. Deci, sa pofteasca la audierii si prin urmare poate afla cu ce berbecuti a fugit hayssam pe mare.

Stroe: "A zis ca vine cu o caseta"

"Astazi (n.red, ieri) s-a luat decizia in comisie si probabil azi sau maine se va transmite propunerea prin mail-ul care
ne-a fost pus la dispozitie. Fara indoila ca domnul avocat trebuie sa-si sustina acuzatiile cu documente; in acest sens, domnia sa ne-a declarat ca va veni cu o caseta, video, audio, nu se stie inca", ne-a declarat presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, Radu Stroe. Domnia sa s-a abtinut sa dea vreun verdic, "dar daca se va dovedi adevarat, va fi o mare problema pentru aceia care sunt acuzati". Intrebat daca acest scandal vine intr-un moment prielinc sau pur si simplu asa a fost sa fie, domnia sa ne-a raspuns ca "pe lume nimic nu e intamplator, dar repet, nu am dreptul sa ma pronunt".

Avocatul lui Hayssam anunta Legislativul de la Bucuresti ca doreste sa depuna marturie in fata comisiei de control a SRI despre coruptia din serviciile secrete si din Guvernul Romaniei, scria duminica publicatia "Jerusalem Post". Ce stie acest avocat, pentru ca daca ne-am lua dupa citatele din respectiva publicatie, se lasa cu
rasturnari de guvern, tocmai acum cand Taricenu II a intrat in paine. Potrivit lui Tzivin, Hayssam, agent al serviciilor secrete siriene si traficant de arme, ar fi mituit ofiteri de informatii, politicieni si politisti, care l-ar fi ajutat sa fuga din Romania, scapand de responsabilitatile ce-i revin prin deschiderea dosarului de terorism in cazul rapirii jurnalistilor romani. Afirmatii destul de spectaculoase, dar care trebuie dovedite.

Timofte: "Sper sa spuna adevarul"

Fuga sirianului s-a lasat cu demisii grele, a sefilor SRI si SIE, Radu Timofte si, respectiv, Gheroghe Fulga si a procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, iar isteria creata a depasit cu mult celebra rapire din Serai, iar serviciile de informatii au fost primele acuzate ca nu si-au facut treaba. Contactat telefonic si intrebat cum vede domnia sa trambitata audiere a avocatului si dezvaluirile pe cale sa le lanseze, fostul director al SRI, Radu Timofte ne-a declarat ca spera sa se afle adevarul.

"Sa-si faca datoria si sa spuna adevarul. Sunt si eu curios sa vad ce o sa fie, mai mult nu vreau sa ma amestec. De ce nu intrebati la SRI daca acuzatiile avocatului lui Hayssam sunt intemeiate?", a completat Radu Timofte.
La sfarsitul lui martie, atunci cand a fost bilantul SRI, directorul acestei institutii, George Cristian Maior se palngea ca fuga lui Hayssam este un insucces punctual al SRI si al intregului sistem de securitate nationala si ca, din cauza acestui incident, serviciul a fost afectat din punctul de vedere al imaginii sale. Ce se va intampla acum cu imaginea SRI daca se dovedeste ca informatiile pe care le detine misteriosul avocat sunt adevarate, fie macar si in cea mai mica masura. Unde mai pui ca, la scurt timp, a venit si bomba ca Hayssam era de vreo sase ani in atentia serviciilor de informatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.