Ciuvica il acuza pe fostul ministru de interne, Vasile Blaga, ca ar fi facut lobby pentru demolarea unor cladiri din curtea IGP doar pentru a nu deranja „cartierul Niro" - Central Residential Park

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, denunta acte de coruptie in care ar fi implicat fostul ministru de interne Vasile Blaga, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si o consiliera locala, aflata in conflict de interese, in cadrul aceleiasi primarii. Practic, GIP acuza faptul ca IGP, prin Vasile Blaga, si-ar fi demolat propriile cladiri doar pentru a nu deranja, "peisagistic", cartierul din imediata vecinatate, construit de firmele din grupul Niro.

Din datele GIP reiese ca, pentru sprijinirea proiectului imobiliar Central Residential Park, s-a constituit un grup de influenta format din fostul ministru de interne Vasile Blaga, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si un consilier local, Clitemnestra Gadea-Volschi, care este in acelasi timp asociat si administrator in grupul de firme Niro.

Conflict flagrant de interese

Central Residential Park SA, una dintre firmele grupului Niro, construieste un cartier de blocuri cu peste 400 apartamente de lux in sectorul 2 din Bucuresti. Cartierul se afla in imediata vecinatate a Inspectoratului General al Politiei Romane. Ce-i drept, zona-tampon era formata din caldiri darapanate, aflate in proprietatea IGP, dar care in mod sigur ar fi deranjat privirea locatarilor din cartierul de lux ce este construit de firma Central Residential Park SA. Planul de Urbanism de Detaliu (PUD) necesar construirii acestui cartier a fost aprobat printr-o hotarare a Consiliului Local al Sectorului 2, semnata de consilierul PSD Clitemnestra Gadea. Casatorita Volschi, Clitemnestra Gadea este in acelasi timp actionar si administrator al Central Residential Park SA.

GIP acuza faptul ca, "participand la adoptarea unei hotarari de consiliu de pe urma careia are de castigat in mod direct, consilierul Clitemnestra Gadea-Volschi a incalcat grav Legea anticoruptie si Legea Administratiei Publice Locale". Clitemnestra Gadea-Volschi a fost numita, la 30 noiembrie 2004, presedinte de sedinta al Consiliului Local, pentru o perioada de trei luni. Coincidenta sau nu, exact in aceasta perioada de presedintie a sedintelor Consiliului Local a fost adoptata Hotararea nr. 7/26 ian. 2005, prin care se aprobau Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru o serie de terenuri din acest sector. Printre altele, a fost aprobat si PUD-ul pentru construirea unui "ansamblu rezidential" pe o suprafata de 28.009,18 mp, situata pe strada Dinu Vintila nr. 6. Este suprafata de teren pe care se construieste cartierul Central Residential Park, de catre firma din grupul Niro


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.