Mare scandal ieri, la Craiova! Primarul orasului, Antonie Solomon, a fost acuzat de impresarul italian Flaviano Telesi ca, pentru un concert a lui Andrea Bocelli - programat - pe 19 mai in Cetatea Baniei a cerut o spaga de 60.000 de euro, transmite corespondentul Rompres.

Cu mana pe Biblie, faimosul Solomon a jurat ca nici vorba de spaga. In schimb, l-a gratulat pe impresarul lui Bocelli cu epitete oltenesti: "Coate goale", "Vagabond" si "Gat golas"

Impresarul cunoscutului artist italian Andrea Bocelli, Flaviano Telesi, l-a acuzat, vineri, pe primarul Craiovei, Antonie Solomon (PD), intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Dolj din Craiova, ca ar fi solicitat o spaga de 60.000 de euro pentru a-l aduce pe artist sa sustina un spectacol in Cetatea Baniei pe 19 mai, cu prilejul inaugurarii centrului modernizat al orasului, transmite corespondentul ROMPRES. Flaviano Telesi a spus ca il va da in judecata pe primarul Craiovei pentru faptul ca dupa ce, initial, cele doua parti au stabilit de comun acord sa il aduca pe Andrea Bocelli sa concerteze la Craiova, contra sumei de 500.000 de euro, Primaria Craiova nu a mai raspuns in nici un fel impresarului italian, dupa ce acesta a refuzat sa plateasca suma de 60.000 de euro lui Antonie Solomon. ‘In baza unui mandat, eu am stabilit cu domnul Bocelli sa vina in Craiova pe 19 mai. Nu stia mai nimic de Craiova, doar de Universitatea. S-a scris si in presa, pentru ca domnul Solomon a dorit sa isi faca publicitate cu numele artistului. Initial, ne-a spus ca este vorba de 20.000 de euro pe care trebuie sa ii dam la negru iar eu am crezut ca este vorba de bani pentru copiii orfani.

Dupa aceea ne-au cerut 30.000 de euro, iar in final s-a ajuns la 60.000 de euro si am inteles ca nu este vorba de copii orfani, ci de faptul ca banii urmau sa fie luati de Solomon. Este foarte arogant. Il vom da in judecata pe primarul Solomon si ii vom cere 600.000 de euro, pentru ca firma mea de impresariat i-a platit artistului in cont 50.000 de euro pentru a-si rezerva ziua de 19 mai 2007 pentru Craiova’ - a precizat Flaviano Telesi. El a afirmat ca artistul italian a aflat de situatia creata de Primaria Craiova si nu va mai accepta in nici un fel sa vina si sa concerteze aici. Telesi a mentionat, de asemenea, ca s-a gandit timp de o luna daca sa faca sau nu publice aceste informatii si a ales sa tina conferinta de presa la sediul PNL Dolj, intrucat de ceva timp il cunoaste pe Ion Groza, presedintele PNL Craiova, fost subprefect al judetului Dolj, care, in opinia sa, este ‘o persoana foarte corecta’. Ion Groza, care recent si-a exprimat intentia de a candida pentru functia de primar la Craiovei la viitoarele alegeri, a afirmat ca Antonie Solomon nu a luat mita de la impresarul italian, insa este convins ca a solicitat spaga.

"Aceasta este atitudinea primarului fata de toate firmele cu care lucreaza. De altfel, cu ocazia sarbatoririi Zilei Principatelor Unite, pe 24 ianuarie, primarul Solomon a dat un cocktail, la care au participat cateva sute de persoane, iar el a decontat pentru 4.500 de persoane. Pai unde intrau 4.500 de persoane intr-o sala a primariei de maximum 200 de metri patrati?" - a spus Groza. La randul sau, primarul Antonie Solomon a jurat in fata presei cu mana pe Biblie si cu privirea indreptata catre icoane ca nu este nimic adevarat din acuzele care i se aduc. "Nu imi vine sa cred! Vine un coate goale in Craiova, spune ca il aduce pe Bocelli, avem o discutie si dupa aia spune ca i-am cerut spaga. Si el nu a vrut sa o dea de moralitate!? Eu am spus de nu stiu cate ori ca astia sunt niste vagabonzi. Nu erau ei in stare sa il aduca pe Bocelli. Am avut o singura discutie cu ei. Este un mincinos. Vin ultimii gat-golasi de Milano sa atace primarul Craiovei" - a spus Antonie Solomon. De mentionat ca in urma cu ceva timp primarul Antonie Solomon a anuntat ca a renuntat la a-l mai aduce pe Andrea Bocelli sa cante la Craiova pe 19 mai, in primul rand pentru ca este prea scump si in al doilea rand pentru faptul ca in acest oras nu exista o sala mare unde sa poata concerta si in conditiile in care va ploua. Solomon a mai spus ca la inaugurarea noului centru al Craiovei va concerta Tudor Gheorghe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.