Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost achitat ieri de Tribunalul Bacau, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, inselaciune si abuz in serviciu. Fostul primar al Bacaului a fost trimis in judecata de catre DNA in iulie 2005 pentru coruptie.
Alaturi de el au fost deferiti justitiei si fostul viceprimar, Laurian Lucas, si fostul sef al Directiei de cadastru, Dorinel Ifrim. Dumitru Sechelariu a fost acuzat de asociere in vederea comiterii de infractiuni, luare de mita in forma continuata, inselaciune si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Prin actiunile lor, Sechelariu, Lucas si Ifrim ar fi adus adus statului un prejudiciu de aproape 300 de mii de dolari si 50 de milioane de lei vechi.

Dupa trimiterea in judecata, DNA a verificat averea fostului primar. "Am avut incredere in noua justitie romana si sper ca de acum incolo nimeni sa nu mai suporte umilintele la care am fost supusi eu si ceilalti doi acuzati, mai bine de doi ani, din care si 45 de zile de inchisoare, dupa cum se vede fara rost. Au fost, asa cum am spus inca de atunci, rodul unor atacuri politice", a declarat pentru ROMPRES Dumitru Sechelariu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.