Tribunalul Bucuresti a amanat, ieri, pentru data de 9 mai, discutarea unei contestatii in anulare depusa de fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, prin care acesta solicita sa fie eliberat conditionat din inchisoare.
Cozma nu este de acord cu decizia Tribunalului Bucuresti din 21 februarie, prin care a fost respinsa propunerea Penitenciarului Rahova de eliberare conditionata din inchisoare. Initial, fostul lider al minerilor obtinuse o hotarare favorabila din partea Judecatoriei sectorului 5. Cozma a fost prezent in sala de judecata si a solicitat amanarea dosarului, deoarece inca nu si-a angajat un avocat, desi cauza se afla la al doilea termen.

In plus, dosarul eliberarii conditionate nu a ajuns in instanta. Tribunalul Bucuresti a respins, pe 21 februarie 2007, propunerea Penitenciarului Rahova de a-l elibera inainte de termen pe Cozma, el mai avand de executat cateva luni din pedeapsa de 10 ani primita pentru organizarea mineriadei de la Costesti, urmand sa fie liber la inceputul lunii decembrie 2007. Fostul lider al minerilor a incercat de trei ori sa obtina eliberarea conditionata. Prima cerere de acest gen a fost formulata in decembrie 2005, dar i-a fost respinsa pe 13 ianuarie 2006, cea de a doua cerere in iunie 2006, respinsa si aceasta, iar cea de-a treia in ianuarie 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.