Fostul patron al Ceahlaului Gheorghe Stefan a fost audiat la CNSAS in baza unui angajament care exista pe numele sau, cu elemente contrafacute.
Dosarul creat pe numele actualului primar din Piatra Neamt de fosta Securitate contine un angajament, scris si semnat de Gheorghe Stefan. In baza acestuia s-a si produs audierea de la inceputul saptaminii in fata Colegiului CNSAS, audiere care, se pare, ar putea fi salvarea de la o decizie de politie politica. Astfel, primarul din Piatra Neamt a explicat in fata membrilor Colegiului contextul in care a dat acest angajament, sustinind ca el a fost scris in cadrul unei anchete.

"In mod clar, el a fost o victima, si nu un colaborator al Securitatii", a afirmat un membru al Colegiului. Potrivit aceleiasi surse, Gheorghe Stefan, care inainte de 1989 a lucrat ca profesor-inginer la doua licee din Piatra Neamt, a fost santajat de Securitate cu faptul ca avea un frate plecat in America.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.