Fostul presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu a fost la DNA unde a dat prima declaratie in dosarul in care procurorii anticoruptie il acuza de abuz in serviciu in legatura cu achizitiile facute pentru informatizarea societatii.

Potrivit domniei sale, procurorii nu i-au cerut nici o alta proba, dar s-a declarat disponibil sa aduca orice document va fi necesar pentru a lamuri situatia acelei achizitii din bani publici.

Dragos Seuleanu, fost presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost pus sub invinuire, la inceputul lunii martie, pentru abuz in serviciu, in legatura cu achizitionarea, in 2004, a sistemului informatic integrat al SRR.Valoarea acestui contract este de 10 milioane de euro, iar contractul ar fi fost acordat printr-o licitatie la care nu au existat caiete de sarcini, asa cum prevede legea achizitiilor publice. Mai mult, Seuleanu ar fi dispus plata acestui contract printr-un imprumut BCR girat cu taxa radio. Dosarul a fost deschis in 2005.

Alaturi de Dragos Seuleanu, care este cercetat pentru abuz in serviciu, in aceeasi cauza au mai fost pusi sub invinuire si alti cinci fosti sau actuali membri ai conducerii SRR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.