Ceremonia de investire va avea loc la Palatul Cotroceni, joi, la ora 18.00, dupa publicarea decretului in Monitorul Oficial. Conform Constitutiei, dupa validarea noilor ministri de catre Parlament, presedintele Traian Basescu semneaza decretele de numire a noilor ministri validati de Legislativ.

Potrivit articolului 85, alineatul 3 din Constitutia Romaniei, daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, seful statului va putea revoca si numi ministrii numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru. Conform articolului 104 din Legea fundamentala, juramantul se depune individual, in fata presedintelui Romaniei, ministrii si ceilalti membri ai Guvernului urmand sa inceapa exercitarea mandatului de la data depunerii acestuia.

Parlamentul a validat, marti seara, cu 302 de voturi ‘pentru’ si 27 ‘impotriva’, noul Cabinet restructurat. Parlamentul a acordat votul de investitura noului guvern restructurat pe care premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a prezentat marti in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Guvernul PNL-UDMR a fost validat cu 302 voturi pentru, 27 voturi impotriva. Pentru validarea formulei guvernamentale bicolore au votat PNL, UDMR, PSD si grupul minoritatilor nationale. PD si PLD au parasit sala de sedinta la momentul supunerii la vot a noului Cabinet.Noul guvern propus de primul ministru prevede 18 portofolii ocupate de reprezentanti ai Partidului National Liberal si ai UDMR, fara nici un membru al Partidului Democrat.