Liderul PC, Dan Voiculescu, a prezentat ieri ceea ce este, in opinia sa, o dovada in sprijinul acuzatiilor ca presedintele Traian Basescu practica politia politica - un mandat de ascultare pentru familia sa, semnat de procurorul-sef al DNA, Daniel Morar.

Liderul PC a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, la o zi de la prima intrunire a comisiei pe care a prezidat-o - de investigare a activitatilor presedintelui Traian Basescu - procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a semnat "o hartie" prin care ii cere colonelului SRI Florian Coldea sa-i comunice informatii cu privire la legaturile personale, de afaceri, telefoane fixe si mobile folosite de fiicele sale Camelia si Corina Voiculescu, dar si de catre el personal. "Practic, era vorba de doua ipostaze posibile: fie Daniel Morar stia ca Voiculescu Camelia, Voiculescu Corina, Dan Voiculescu sunt urmariti si voia informatii, fie ca nu stia ca sunt urmariti si practic sugera ca aceste persoane sa fie urmarite fara niciun fel de mandat", a acuzat Dan Voiculescu.

Liderul PC a afirmat ca politia politica, de care il acuza pe seful statului, a continuat luni, cand doi comisari s-au prezentat la o companie din grupul Grivco si au cerut pana marti, la ora 10.00, o serie de documente privitoare la operatiuni financiare. Voiculescu a anuntat ca documentele respective au fost predate la ora solicitata de autoritati. "Astazi (marti - n.r.), dupa ora 10.00, au venit domnii Aldea Catalin si Cojocaru Stefan, trimisi de procurorul Tulusi, ca sa mai ceara documente", a anuntat Voiculescu. "Atat Traian Basescu, cat e el de presedinte, cat si Monica Macovei, cat e ea de iubita la Bruxelles, cat si Daniel Morar, marele procuror, instrumentul celor doi, nu au nici o sansa in ce ma priveste", a spus liderul PC, dupa care i-a somat pe cei mentionati "sa-i lase familia in pace".

"Va fi scandalul secolului, daca politia politica va continua", a amenintat Dan Voiculescu. Liderul PC a refuzat sa precizeze cum a intrat in posesia documentului despre care a facut vorbire. Tot ce a indicat Voiculescu a fost ca cercetarea s-ar putea referi la "ceva, niste contracte ale lui Copos". Liderul PC i-a amenintat voalat si pe procurorii romani, carora le-a garantat ca partidul sau "lucreaza" la o serie de modificari ale legilor, astfel incat sa suporte sanctiuni cand nu-si practica meseria. Dan Voiculescu a mai afirmat ca se va adresa Comisiei senatoriale de abuzuri si celei de control al SRI in legatura cu cazul prezentat.

"In functie de rezultate, vom sesiza pe toata lumea", a amenintat Voiculescu. In aceeasi conferinta de presa, Voiculescu a mentionat ca dosarul privind faptele penale ale presedintelui Basescu, intocmit de comisia pe care a prezidat-o, va fi trimis in curand Parchetului. "Pentru domnul presedinte, ca sa aiba Pastele linistit, o lasam pentru saptamana de dupa Pasti", a anuntat Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.