Judecatorii Tribunalului Municipiului Bucuresti au amanat, ieri, judecarea pe fond a dosarului care are ca obiect stabilirea paternitatii lui Andrei Iucinu, deoarece tanarul a primit cu intarziere adresa prin care i se cerea sa se prezinte la Institutul de Medicina Legala (IML), pentru realizarea expertizei ADN.

Expertiza medico-legala pe baza de ADN fusese programata pentru data de 19 martie, insa Andrei Iucinu a declarat ca a primit citatia pe 26 martie, cu opt zile zile dupa data la care era programat pentru analize la IML. El a explicat ca doar lui i se vor recolta probe care vor fi comparate cu cele prelevate de la Dumitru Tinu, dupa accident, si aflate in conservare. Potrivit lui Iucinu, instanta a stabilit ca Anna-Maria Tinu va asista la recoltarea probelor si va plati costul expertizei.

Judecatorii au fixat pentru12 aprilie efectuarea expertizei si 14 mai pentru judecarea pe fond a procesului. Andrei Iucinu incearca sa obtina in instanta recunoasterea faptului ca este fiul lui Dumitru Tinu, fostul director si actionar majoritar al cotidianului "Adevarul". Andrei Iucinu a declarat pentru "Cronica romana" ca "Procesul s-a amanat pentru ca procedura de citare nu a fost legal indeplinita. Procedura privind prezentarea noastra (a mea si a Annei-Maria) la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, in vederea efectuarii expertizei AND. S-a amanat pana pe 14 mai, dar s-a stabilit o data si o ora ca sa ne prezentam pe 12 aprilie, la ora 10.00, sa ni se recolteze sange."

Pe 19 martie, Judecatoria Sectorului 1 i-a interzis Annei - Maria Tinu, fiica lui Dumitru Tinu, instrainarea cu titlu oneros ori gratuit a unui pachet de 63.122 din totalul de 168.326 de actiuni pe care ea le mai detine la societatea Adevarul. Principalul motiv pentru care Andrei Iucinu ceruse instantei interzicerea instrainarii bunurilor jurnalistului era chiar dosarul de stabilire a paternitatii sale. La data de 1 ianuarie 2003, autoturismul Volvo condus de Dumitru Tinu s-a rasturnat in santul de pe marginea DN 1, in timp ce acesta se indrepta catre casa de vacanta de la Breaza. Martorii oculari au relatat traiectoria ciudata a masinii conduse de Tinu, care brusc, fara viteza, a intrat pe contrasens, rasturnandu-se in sant.

Examenul cadavrului a aratat ca Tinu a murit in urma loviturilor puternice primite in interiorul masinii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.