Printul Paul de Romania, fiul lui Carol Mircea Grigore, cel care sustine ca este fiul Regelui Carol al II-lea, continua in instanta demersurile pentru restituirea tuturor proprietatilor cuprinse in domeniul regal Sinaia - Predeal, inclusiv a castelelor Peles si Pelisor.
Guvernul Romaniei a recunoscut pe 20 martie "unchiului" sau patern, Regele Mihai I, dreptul la redobandirea, integrala si in natura, a intregului domeniu Peles - Sinaia, preluat abuziv in anul 1948 de catre comunisti. Paul de Romania a chemat la Tribunalul Bucuresti, la sfarsitul anului trecut, reprezentantii Ministerul Culturii, ai Centrului European de Cultura Sinaia, ai Primariei Sinaia si ai Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat. El solicita judecatorilor sa oblige institutiile sa-i rezolve o cerere din februarie 2002 prin care solicita, in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, restituirea tuturor proprietatilor cuprinse in domeniul Sinaia - Predeal.

In cazul altor proprietati pentru care nu mai este posibila restituirea in natura - Fabrica de postav Azuga, Fabrica de ciment Azuga, Fabrica de bere Azuga si Fabrica de hartie Bucegi - Paul de Romania cere judecatorilor sa trimita cererea la autoritatile competente pentru a fi despagubit financiar sau cu actiuni la Fondul "Proprietatea". De cealalta parte a baricadei, Ministerul Culturii si Primaria Sinaia au depus la ultimul termen din dosar doua notificari prin care resping oficial cererile de retrocedare facute de Paul de Romania. Avocatii acestuia au cerut termen pentru a studia actele depuse.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.