Premierul Tariceanu va iesi astazi cu o declaratie politica privind scoaterea PD de la guvernare, decizia fiind luata ieri dupa amiaza, sustin surse oficiale din Guvern si PNL.
Premierul a avut ieri intalniri cu mai multi lideri liberali pentru a definitiva schema restructurarii guvernamentale, sustin surse din PNL. In aceste intalniri liderii liberali au sustinut scoaterea PD de la guvernare. Cea mai lunga discutie Tariceanu a avut-o cu presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, care si-a intrerupt vizita in China pentru a participa la alcatuirea noului Executiv. Ca urmare a acestor discutii, premierul va iesi azi doar cu o declaratie politica privind scoaterea PD de la guvernare, urmand ca lista cu noii ministri sa fie facuta publica ulterior.

Desi pe parcursul zilei de ieri exista si varianta ca PNL sa renunte la cooptarea UDMR in guvern din cauza pretentiilor prea mari, liberalii nu au luat inca o decizie, continuand negocierile cu Uniunea lui Marko Bela. In cazul in care nu s-ar ajunge la un consens, liberalii ar putea decide sa formeze singuri guvernul, sprijinul UDMR neaducandu-le prea multe voturi in Parlament. Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat transant ca Uniunea nu va fi mai slab reprezentata in Guvern decat pana acum, pledand pentru preluarea viitorului minster al Dezvoltarii Regionale. "Celelalte probleme sunt inca deschise. De celelalte ministere nu pot sa va spun nimic, pentru ca nu s-a finalizat nimic", a explicat Borbely. In guvernul actual, UDMR are patru ministri si un vicepremier, in persoana lui Marko Bela.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.