Ana Patriciu, fiica presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru, surpriza!, conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

Nu pentru depasirea vitezei legale, parcare in locuri nepermise sau ca nu a purtat centura, ci pentru ca a fost prinsa bauta la volan. Infractiune destul de rar constatata in rindul soferitelor si aproape deloc in cazul unor femei cu o anumita prestanta si tatici bogati. Potrivit politistilor din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in noaptea de 6 martie, Ana Patriciu care, probabil, fusese la vreo paranghelie, a dat nas in nas cu politistii, si mare le-a fost mirarea acestora cind au constatat ca fata boss-ului de la Rompetrol s-a urcat bauta la volan.

Politisti de la Brigada Rutiera Bucuresti au descoperit ca testul cu alcoolmetru a scos in evidenta o imbibatie de 0.46 miligrame de alcool pur in aerul expirat . Motiv pentru care Ana Patriciu a fost condusa imediat la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici pentru recoltarea probelor biologice. De precizat ca, in astfel de cazuri, in singe alcoolemia constatata cu alcoolmetru apare cel putin dubla.

Dupa recoltarea probelor la INML, Ana Patriciu s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, dosar care in prezent se afla la Parchetul de pe linga Judecatoria sectorului 1. Potrivit legii, conducerea autoturismului cu o alcoolemie de peste 0,8 se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la cinci ani si anularea permisului. In cele mai multe cazuri, totul se termina cu o amenda, mai ales daca persoana in cauza se afla la prima abatere. Ana Patriciu este angajata tatalui la agentia de publicitate Odyssey, unde Dinu Patriciu detine, prin Rompetrol, 60 la suta din actiuni.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.