Controversatul contract de achizitii si de intretinere a fergatelor, incheiat de Romania, in vremea PSD, cu BAe Systems, va fi pus pe masa sedintei de joi a CSAT.

Administratia Prezidentiala a mai anuntat oficial, marti seara, ca pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Aprarare a Tarii se mai afla si Strategia Nationala de Aparare. Presedintele Traian Basescu da semnale ca e decis sa nu cedeze in fata dorintei premierului Calin Popescu-Tariceanu de retragere a trupelor romanesti din Irak si a pus pe ordinea de zi a CSAT aceasta problema cu sintagma noua: "Strategia de Intrebuintare a Fortelor Armate la Misiuni in Afara Statului".

O alta problema spinoasa care va luata de CSAT in dezbatere este si cea legilor sigurantei. PD si PNL, pe de o parte, precum si presedintele si premierul, pe de alta, au avut controverse aprinse la acest capitol. Presedintele a fost acuzat ca prin proiectul promovat de el vrea cresterea puterii serviciilor secrete la un nivel asemanator temutei politii politice a regimului comunist, Securitatea. De cealalta parte, acuzatiile indreptate catre premier au fost de demagogie si de blocare a activitatii din domeniul sigurantei statului.

Peste 20 de subiecte pe ordinea de zi

Daca nu este o miscare-capcana a presedintelui Basescu, sedinta de joi a CSAT - anuntata pentru orele 11.00 - ar urma sa fie una maraton, poate cea mai incarcata din istoria acestui organism, constituit dupa 1990, pentru ca pe ordinea de zi mai figureaza nu mai putin de alte 20 de subiecte. Acestea sint:

Capabilitatile structurilor logistice din armata pentru realizarea interventiilor de mentenanta pe timp de pace, in situatie de criza si la razboi;

Raportul Consiliului Suprem de Aptrare a tarii privind activitatea desfsturatt in anul 2006;

Raportul referitor la stadiul implementarii sistemelor de radiocomunicatii TETRA si propuneri privind solutiile tehnice si de finantare, inclusiv cu fonduri europene, necesare pentru dezvoltarea si realizarea, la nivel national, a platformei comune de radiocomunicatii mobile TETRA;


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.