Directorul SIE, Claudiu Saftoiu, si-a prezentat saptamana trecuta demisia, dupa numai sase luni in functie. Gestul sau, contextul si consecintele plecarii le detaliem azi intr-un interviu cu Claudiu Saftoiu.

Jurnalul National: Domnule Saftoiu, plecati din fruntea SIE dupa doar sase luni si in urma unui incident foarte mediatizat. Ce s-a intamplat de fapt in Parlament?

Claudiu Saftoiu: In calitatea mea de director SIE, legea ma obliga sa ma prezint in fata Parlamentului, prin intermediul Comisiei parlamentare de control al SIE, care este obligata - sub autorizatie ORNISS - sa pastreze secretul oricarei discutii cu reprezentanti ai institutiei.

Pe de alta parte, neprezentarea mea, ca director civil ales direct de Parlament, in fata unei comisii ai carei membri alesi de popor au votat sau nu numirea mea, ar fi reprezentat un afront adus celei mai importante institutii politice din Romania. Sunt un civil votat de Parlament in fruntea unui serviciu secret si am decis sa merg la audierile comisiei.

Am constatat ca din comisia respectiva faceau parte si parlamentari fara certificat ORNISS, si ca audierea mea, desi evaziv apreciata ca secreta, a fost dezvaluita aproape instantaneu. Acum nu impart vini nimanui. A fost decizia mea de a raspunde solicitarii, fiind primul director SIE numit direct de Parlament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.