Avocatii lui Sever Muresan au atacat, sambata, cu recurs la instanta suprema decizia de vineri a Curtii de Apel, de executare efectiva a mandatului european emis de instanta din Dijon, prin care francezii il cer pe omul de afaceri roman pentru a executa pedeapsa primita in Franta

Recursul lui Sever Muresan se va judeca azi, 26 martie. Dupa ce a fost condamnat in Elvetia, pentru escrocherie iar in Franta a primit o pedeapsa de 18 luni de inchisoare pentru evaziune fiscala, judecatorii romanii care nu au dus la capat procesul Dacia Felix in sapte ani, se grabesc sa-l cedeze pe Sever Muresan autoritatilor judiciare franceze.

Instantele CAB au aprobat vineri atat mandatul european emis la Dijon, cat si executarea acestui mandat european de arestare. Sever Muresan a refuzat vineri avocatul din oficiu desemnat de Baroul Bucuresti dupa ce avocatul ales Constantin Florea, care l-a reprezentat la discutarea mandatului european emis de magistratii din Dijon, a refuzat in semn de protest sa intre si la judecarea executarii predarii.

Florea a fost revoltat de faptul ca i s-au respins cererile ridicate in primul proces de vineri si, mai ales, pentru ca instanta CAB s-a pronuntat pe aceste exceptii in incheierea in care s-a si recunoscut mandatul european.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.