Ca urmare a plangerii formulate de Dan Voiculescu, liderul PC, contra CNSAS, Curtea de Apel va decide astazi daca “Motanul Felix” a colaborat sau nu cu fosta Securitate. Declarandu-se o victima a votului din CNSAS (3 pentru, 3 contra si 3 abtineri), Voiculescu a contestat decizia si e convins ca instanta ii va da dreptate.

In caz contrar, a promis ca, exact ca Mona Musca, va demisiona din Parlament. Printr-o ciudata coincidenta, liderul PC a anuntat ca tot azi va fi finalizat si raportul "Comisiei Felix", a carei legalitate urmeaza sa fie validata sau infirmata de Curtea Constitutionala in cursul aceleiasi zile!

"Intrebat daca va proceda si el la fel, adica precum Mona Musca si isi va da demisia din Parlament, presedintele PC, Dan Voiculescu raspundea ca "Definitiv, da. (...) obligatoriu" in cazul unui verdict irevocabil al instantei. "Altfel, de ce?"."

Daca nu se amana, astazi, Curtea de Apel Bucuresti judeca contestatia facuta de Dan Voiculescu la decizia CNSAS, prin care acesta a primit verdict de politie politica. Zile pline pentru presedintele Partidului Conservator, avand in vedere ca maine, comisia perlamentara "de ancheta in vederea analizarii propunerii de suspendare a presedintelui Romaniei" ar trebui, cel putin teoretic, pentru ca a venit sorocul sa-si prezinte raportul. Reamintim pentru cei care au uitat ca, atunci cand instanta a dat verdictul de politie politica in cazul Mona Musca, de acum fostul deputat a anuntat ca renunta la viata politica, ceea ce a si facut. Impresionat probabil de gestul Monei Musca, liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ca va face si domnia sa la fel, adica va demisiona din Parlament, daca instanta se va pronunta definitiv si irevocabil in privinta colaborarii sale cu Securitatea ca politie politica. Greu de crezut ca instanta sa se pronunte altfel, doar in cazul Musca, decizia a fost tot irevocabila. Deci, asteptam decizia instantei, dar si a comisiei de ancheta.

Decizia CNSAS a fost indelung contestata de Dan Voiculescu, acesta sustinand ca a fost "lucrat" la dosar, pentru ca au fost "sustrase" declaratiile olografe semnate de el cu numele de cod "Felix", care "tocmai probau ca nu a facut politie politica". In 2006 cand spunea asa ceva, Voiculescu mai adauga ca odata dosarul complet il va face si public, ceea ce nu s-a intamplat. Argumentele contestatiei lui Dan Voiculescu sunt ca nu exista niciun angajament cu fosta securitate si nici note, dovezi ca ar fi fost "baiat cu ochi albastri" si ca decizia Consiliului National de Studiere a Arhivelor Fostei Securitati nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi valabila.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.