Regele Mihai si sotia sa, Anne de Bourbon-Parma, solicita magistratilor Curtii Supreme sa mute de la Tribunalul Teleorman judecarea procesului in care Carol Mircea de Hohenzollern cere sa fie recunoscut in Romania drept fiul regelui Carol al II-lea. Motivul: resentimentele antimonarhice ale judecatorilor teleormaneni. Cuplul regal sustine ca de doua ori Tribunalul Teleorman a dat dispozitii defavorabile lor, fara a respecta regulile imperative ale Codului de procedura civila, atunci cand nu au citat-o in cauza pe Anne de Bourbon-Parma.

"Aceste «greseli» sau omisiuni de procedura sunt atat de vadite incat nu poate fi acceptata ideea ca judecatorii implicati le-au savarsit fara intentie sau din neatentie, dimpotriva, ele dau nastere unei banuieli legitime, ca acei judecatori au resentimente fata de membrii Casei Regale a Romaniei, extrapoland propriile lor pareri, eventual antimonarhice, asupra cererii de fond", se arata in cererea de stramutare a dosarului. Mihai si Anne mai arata ca, la nivel local, in Teleorman, ar exista un curent de opinie, "vadit defavorabil noua", confirmat si prin faptul ca fiul fostului presedinte al tribunalului, Craciun Garbaci, cel care a dat o prima sentinta in acest dosar, a publicat o carte dedicata exclusiv acestui proces - Freddy Garbaci, "Exequatur - Carol Mircea de Hohenzollern al Romaniei contra Mihai I de Romania", "cu comentarii nu de putine ori vadit defavorabile noua".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.